Grecia îşi scoate la vânzare insulele pentru a-şi plăti datoria externă

Ultima actualizare:

Insula Mykonos este una dintre destinaţiile turistice cele mai frecventate ale Greciei. Guvernul elen, care deţine o treime din această zonă, caută un cumpărător pentru partea sa. Potrivit unei surse apropiate de negocierile în curs de desfăşurare, cumpărătorul trebuie să fie dispus să injecteze capital şi să dezvolte un complex turistic de lux, scrie Adevărul.

O altă insulă este Rhodos, iar potenţialii investitori interesaţi sunt în principal ruşii şi chinezii. Roman Abramovici, miliardarul care deţine clubul de fotbal Chelsea, s-ar număra printre cei interesaţi, deşi un purtător de cuvânt al acestuia a negat că acesta este pe punctul să realizeze o investiţie în Rhodos.

Grecia a declanşat măsuri de austeritate disperate luna trecută după ce a primit un ajutor de 110 miliarde de euro de la FMI şi UE.

Vânzarea insulelor sau concesionarea lor pe termen lung ar ajuta-o să îşi îmbunătăţească situaţia.

O altă insulă vizată este Nafsika, situată în Marea Ionică. Astfel, potrivit site-ului Private Islands, pentru vânzarea a 1,235 de acrii s-au cerut 15 milioane de euro.

Doar 227 de insule greceşti sunt populate, iar decizia de a vinde sau concesiona unele dintre acestea a fost determinată şi de incapacitatea statului de a dezvolta o infrastructură de bază sau de a asigura securitatea în majoritatea insulelor sale, mai scrie cotidianul.

Se speră astfel că vânzarea sau concesionarea unor insule ar putea atrage investiţii care să genereze locuri de muncă şi venituri taxabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net