Giani Kiriţă: «Mă simt ca un turc!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A plecat din ţară din 2003 şi de atunci joacă în Turcia. A evoluat la Samsunspor, Gaziantep, Ankaragucu şi acum îmbracă tricoul lui Bursaspor. După atâta timp petrecut lângă Bosfor, Giani s-a integrat într-o lume total diferită faţă de cea din România.

Kiriţă explică pentru Click! ce l-a impresionat cel mai mult în ţara semilunei. "În primul rând respectul şi comportamentul turcilor faţă de oameni, chiar dacă eşti un străin.Pentru ei nu contează acest lucru. Peste tot pe unde am fost în Turcia, m-am simţit excelent, iar oraşele sunt senzaţionale.Am bătut ţara asta în lung şi-n lat, am fost în Ankara, în Istanbul, peste tot, dar cel mai mult îmi place în Antalya.Acolo merg în fiecare an, în vacanţă împreună cu copiii, oricum, am adoptat şi eu modul lor de viaţă, pot să spun chiar că mă simt ca un turc", a povestit fostul căpitan al "câinilor", care e divorţat.

"Pe o scală de la unu la zece, Bursei i-aş da un şapte, eu un oraş frumos, e lângă marea Marmara, oamenii sunt prietenoşi dar fanatici, toţi iubesc fotbalul. Aici, când vine vorba de presă, echipele din Istanbul sunt în prim plan şi de la sport până la paparazzi toţi sunt pe urmele lor", a explicat Kiriţă, care la Bursa conduce o Toyota Corolla.

Giani a făcut şi o comparaţie între femeile din România şi cele din Turcia.

"Toate sunt foarte îngrijite şi, mai ales la Istanbul, toate sunt moderne, nu mai sunt restricţiile dinainte când femeile umblau cu faţa acoperită. Dar, eu prefer româncele noastre", a glumit Kiriţă, care a povestit şi cum îşi ocupă timpul liber în Bursa.

"Ies în oraş alături de colegi şi de obicei mergem la mall, la un film, sau luăm cina la un restaurant. Deşi e un oraş mare, este totuşi un loc destul de liniştit, cu multe parcuri şi grădini. Uneori, alături de colegi mai organizăm câte un picnic la iarbă verde, mergem toată echipa indiferent că suntem străini sau turci", spune Giani.

Giani îşi petrece vacanţele la mare alături de copiii săi, Marco şi Roxana

simeon stalpnicul png

Băutura preferată- Ceaiul turcesc

Beau în fiecare dimineaţă, aici este un întreg ritual de preparare şi ceaiul se poate face mai tare sau mai slab, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Se poate pune zahăr sau lapte, dar ei niciodată nu adaugă lămâie.

Mâncarea preferată- Adana Kebab

Conţine bucăţi de carne, de obicei de miel, şi se adaugă un amestec cu multe legume puse la grătar, de la ardei iuţi până la roşii. Se serveşte cu pilaf. Oricum, mâncarea turcească e super bună, chiar şi cel mai pretenţios om va găsi un preparat care să-i placă foarte mult.

Român în Turcia

 Cum e văzută România în Turcia. Turcii ne respectă, iar pentru ei România se reduce la un singur nume: Hagi. Aici e mai respectat de zece ori decât în România.

Eu sunt prieten cu el şi atunci când spun numele lui toate uşile se deschid.

Momente în care s-a simţit mândru că e român. Turcii sunt mulţumiţi de mine, prin ceea ce fac pe teren dar şi în viaţa particulară.

Mă simt apreciat aici şi în fiecare clipă sunt mândru că sunt român, mai ales când ştiu ce performanţe au obţinut fotbaliştii români care au jucat înaintea mea în Turcia.

Giani Kiriţă e unul dintre cei mai tatuaţi fotbalişti români

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net