Germania blocată de vulcan - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Norul de cenuşă emanat de vulcanul islandez Grimsvoetn a blocat ieri dimineaţă mii de pasageri în Germania, unde au fost anulate circa 700 de zboruri. Tot ieri a venit însă şi prima veste bună: erupţia declanşată acum 3 zile s-a oprit.

Norul de cenuşă care plutea ieri la înălţimea de 2.000 de metri s-a deplasat spre Belgia şi partea de nord a Franţei, urmând să ajungă astăzi în Spania. Dar concentraţia de particule periculoase este redusă substanţial, astfel încât este puţin probabil să mai blocheze traficul aerian.

simeon stalpnicul png

Spaţiul aerian danez, care a fost închis în parte marţi, s-a redeschis. În Marea Britanie şi Scoţia, traficul aerian a revenit de asemenea la normal.

Autorităţile din Germania au închis însă aeroporturile din Bremen şi Hamburg din cauza norului de cenuşă. Erupţia vulcanului Grimsvötn din Islanda a încetat momentan, norul de fum a dispărut, dar geologul Sigthrudur Armannsdottir spune că este prematur să se afirme că activitatea sa s-a încheiat.

Premierul islandez, Johanna Sigurdardottir, a spus că "răul a trecut şi se va trece la curăţarea zonei afectate de cenuşă. Anul trecut, între 15 şi 21 aprilie, erupţia vulcanului Eyjafjoll din Islanda a dus la anularea a 100.000 de zboruri şi blocarea a peste 8 milioane de pasageri în Europa.

Pentru economia globală, pierderile cauzate de erupţia acestui vulcan s-au ridicat la 5 miliarde de dolari.

Tensiune pe aeroporturi

simeon stalpnicul png

Pasagerii de pe aeroporturile germane au aşteptat în tensiune reluarea zborurilor. Tabelele de afişaj au anunţat ieri dimineaţă anularea curselor.

Praful vulcanic ne ocoleşte

De data aceasta, avem noroc: cenuşa vulcanică ne ocoleşte şi trece foarte departe de noi. Ministerul Mediului primeşte permanent date despre deplasarea norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului Grimsvötn, din Islanda.

Potrivit prognozelor elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), azi pulberea se va deplasa spre nordul extrem al continentului, apoi va coborâ spre Ucraina, Rusia Asia Centrală.

În nordul şi vestul Europei, norul va trece de-asupra Benelux, Germaniei, Poloniei, Ţărilor Baltice, Ungaria, exact până la graniţa cu România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net