Fostul şef al «DNA-ului» indonezian şi-a asasinat rivalul în dragoste

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul şef al comisiei indoneziene de luptă împotriva corupţiei, unul dintre posturile cele mai importante din ţară, a fost inculpat joi pentru asasinarea unui rival într-o poveste amoroasă şi riscă pedeapsa capitală.

Antasari Azhar, 56 de ani, a 'contestat toate acuzaţiile' ce i-au fost aduse în prima zi a procesului său judecat de un tribunal de la Jakarta.

Acest scandal se află în atenţia mediilor indoneziene, în contextul în care a zguduit lumea politică în luna mai, când şeful Comisiei de Eradicare a Corupţiei (KPK) a fost arestat şi încarcerat.

simeon stalpnicul png

Antasari este acuzat că a comandat asasinarea unui om de afaceri care l-ar fi şantajat în cadrul unei rivalităţi amoroase a cărei miză era o tânără studentă de 22 de ani care lucra cu jumătate de normă pe post de caddy la un teren de golf frecventat de cei doi bărbaţi. Complex, scandalul are şi o dimensiune profesională, întrucât victima a fost martor într-o anchetă de corupţie organizată de KPK.

Susţinându-şi nevinovăţia, Antasari a denunţat joi 'un scenariu vast' legat de 'poziţia sa în fruntea KPK', un organism care a făcut să cadă deputaţi, oameni de afaceri şi principalii conducători ai Băncii Indoneziei de la crearea sa în 2003. Indonezia este considerată una dintre cele mai corupte ţări ale lumii, potrivit Transparency International.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net