Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, trimis iar în judecată

Ultima actualizare:

Fostul preşedinte a fost inculpat în legătură cu şapte locuri de muncă de către judecătorul din Nanterre, Jacques Gazeax, a declarat avocatul Jean Veil.

În acest dosar este vorba despre presupusa plată a salariilor de către Primăria din Paris pentru membri ai RPR, partidul lui Chirac.

Discuţia a avut loc vineri dimineaţă în biroul mediatorului Republicii, la Paris, "un loc neutru", a explicat Veil. "Discuţia a durat 20 de minute, judecătorul nu i-a adresat nicio întrebare", a adăugat el.

Chirac a fost deja trimis în justiţie în octombrie într-un alt dosar, privitor la presupuse slujbe fictive în primăria din Paris, oraş al cărui primar a fost din 1977 până în 1995. Chirac, în vârstă de 76 de ani, a fost protejat juridic timp de 12 ani prin funcţia pe care a ocupat-o în fruntea statului, dar, după ce a revenit la statutul de cetăţean obişnuit, el a fost inculpat la 21 noiembrie 2007 pentru "deturnare de fonduri publice" în acest dosar al unor presupuse angajări de complezenţă, plătite de cabinetul primarului Parisului, fotoliu pe care Chirac l-a ocupat din 1977 până în 1995. De aceste angajări ar fi beneficiat, în realitate, partidul lui Chirac.

Fostul preşedinte, care a condus Franţa între 1995 şi 2007, are în acelaşi dosar o decizie de neîncepere a urmăririi penale pentru fals în acte publice.

Ancheta întreprinsă de judecătoarea Xavière Siméoni vizează 35 de presupuse locuri de muncă fictive în perioada 1983-1998, adică de la începutul celui de-al doilea mandat al lui Chirac la Primărie până la primii trei ani ai mandatului succesorului său, Jean Tiberi.

Printre presupuşii beneficiari ai acestor slujbe fictive figurează un fost prefect, bănuit că a avut un şofer plătit de cabinetul primarului Parisului. Este singurul contract semnat de Jacques Chirac personal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net