Fly Taxi nu mai e stăpân peste Aeroportul Otopeni

Ultima actualizare:

Conducerea Aeroportului Internaţional „Henri Coandă“ din Otopeni interzice de joi staţionarea taximetrelor în parcările aerogării şi va organiza o nouă licitaţie pentru atribuirea permiselor de acces auto, informează Mediafax .

Accesul taximetrelor în parcările Aeroportului Otopeni va fi restricţionat începând de joi, conform legii privind transportul în regim de taxi şi de închiriere.

„De asemenea este interzisă orice practică de abordare şi preluare a clienţilor în perimetrul aeroportuar de către taximetrişti sau interpuşi“, au declarat surse din conducerea Aeroportului, pentru Mediafax. Joi, pe site-ul aeroportului, va fi publicat şi anunţul de licitaţie.

Hegemonia Fly Taxi

O cursă de la Aeroportul Optopeni până în buricul Bucureştiului costa sume de ordinul sutelor de lei. Dreptul de a opera, timp de cinci ani, serviciile de transport în regim de taxi de la Aeroportul Otopeni a fost deţinut de firma Fly Taxi, care a câştigat o licitaţie controversată în anul 2004.

Tarif maximal, stabilit de aeroport

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, prevede că aeroporturile trebuie să-şi organizeze singure propriile licitaţii pentru acordarea autorizaţiilor de taxi pentru preluarea călătorilor. De asemenea, tot conducerea aeroportului va stabili un tarif maximal care va fi practicat de firma ce va câştiga licitaţia.

Autorizaţiile date vor fi valabilecel mult cinci ani, dar trebuie vizate anual. Aeroportul va lua măsuri pentru ca fiecare taxi care a obţinut permisul de acces auto să aibă aplicat pe portierele laterale un autocolant de culoare neagră cu înscrisul „AEROPORT“ şi sigla aeroportului respectiv, mai transmite Mediafax.

„Primul venit, primul plecat în cursă“

Alte reguli stabilite de proiectul de ordin al ministrului Berceanu, îi va obliga taximetriştii autorizaţisă respecte regula „primul venit, primul plecat în cursă“. Taximetriştii nu vor avea voie să intre în terminalele de pasageri, pentru a aborda potenţiali clienţi, să refuze cursa unui client, indiferent de motiv: cursă scurtă, motive etnice, rasiale sau religioase. În cazul în care taximetriştii încalcă regulile, administraţia aeroportului îşi rezervă dreptul de a suspenda sau anula permisul de acces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net