Fiul chitaristului din trupa Pink Floyd, arestat în urma protestelor studenţeşti de la Londra

Charlie Gilmour (21 de ani), fiul adoptiv al celebrului chitarist David Gilmour din trupa Pink Floyd, a fost arestat după ce a fost fotografiat escaladând unul dintre cele mai venerate monumente din Maria Britanie ridicat în memoria morţilor din război, în timpul protestelor studenţeşti. Mii de studenţi demonstranţi au organizat joi un marş pe străzile Londrei, după ce guvernul a majorat taxele de şcolarizare la nivel universitar.

Charlie Gilmour a instigat la violenţă şi a fost prins aruncând cu o piatră spre forţele de ordine. David Gilmour a purtat mănuşi pentru a nu-şi lăsa amprentele pe lucrurile cu care a venit în contact, informează Daily Mail.

Charlie Gilmour este fiul jurnalistei Polly Samson şi a poetului Heathcote Williams. Cei doi s-au despărţit, iar Polly s-a măritat cu chitaristul de la Pink Floyd, David Gilmour.

Jurnalista a declarat pe contul ei de Twitter că îi este ruşine de faptele fiului ei, în aceeaşi măsură în care şi lui îi pare rău de cele întâmplate. "Regret teribila insultă comisă la adresa eroilor naţionali", a spus Charlie Gilmour.

În timpul protestelor studenţeşti, una dintre maşinile Casei Regale în care se afla Prinţul Charles şi soţia sa Camilla a fost atacată. Întzrebat dacă a avut vreo implicare în acest caz, fiul celebrului chitarist a mărturisit că a văzut incidentul, dar nu a luat parte la el. "În acel moment mi-am zis că trebuie să mă care de acolo", a mai spus tânărul de 21 de ani.

În timpul protestelor studenţeşti de la Londra, 35 de persoane au fost arestate, iar poliţia are pozele a 14 indivizi care îi caută pentru a fi interogaţi.


Loading...