«Filmele istorice româneşti sunt pline de minciuni»

Citeste tot despre: 

Cât este adevăr şi cât este minciună în istoria pe care noi am învăţat-o în şcoală? Unele fapte, despre care susţinem cu tărie că s-au întâmplat, nu au fost aşa cum ne prezintă manualele. Cel puţin asta susţine istoricul Marius Diaconescu.

El a spulberat, în emisiunea „Ce este România?" realizată de Ovidiu Nahoi la RFI, toate aceste mituri istorice adânc înrădacinate în conştinţa poporului român.

„După 20 de ani de la Revoluţie, suntem încă tributari istoriografiei comuniste naţionaliste. Cea mai bună dovada este încercarea profesorului Lucian Boia de a scoate în evidenţă o parte din istoria reală a României prin cartea Istorie şi mit în conştiinţa română. Se ştie foarte bine modul cum a fost primită această carte inclusiv de membrii Academiei Române. Din păcate, încă predomină în cărţile de istorie o imagine falsă a domnitorilor români pe care copiii şi-o însuşesc", a declarat profesorul Marius Diaconescu.

A câştigat Mihai Viteazul bătălia de la Călugăreni? A învins Mircea cel Bătrân în bătălia de la Rovine? Au fost prieteni Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş? Au ţinut piept Ţarile Române otomanilor în timp ce occidentalii îşi construiau catedrale? Citeşte articolul integral pe historia.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1