Film: "Reservoir Dogs", sâmbătă, la Pro Cinema

Debutul în cinema al deja miticului Quentin Tarantino este un thriller intens, tensionat şi sângeros. Povestea spartă în fragmente non-cronologice are ca epicentru un jaf la un magazin de bijuterii.

Jaful propriu-zis lipseşte cu desăvârşire, dar din fragementele de dinainte şi de după acesta poate fi uşor reconstituit: planificată de opt bărbaţi cu nume de cod „colorate“, operaţiunea pare a fi lipsită de riscuri majore.

Dar cum unul dintre făptaşi este grav rănit, alţii mor la faţa locului şi unii au dispărut, telespectatorului nu-i rămâne decât să reconstituie evenimentele care au culminat cu ostatici, împuşcături şi o suspiciune nu chiar paranoică legată de prezenţa unui poliţist sub acoperire în rândurile jefuitorilor.

Tarantino mizează pe „cool“ şi brutalitate, dar îşi dotează personajele cu destule caracteristici şi motivaţii veridice. Un film fascinant şi captivant, care amestecă năucitor dialogurile despre mesajele din cântecele Madonnei, cu tortura, prietenia, trădarea şi suspansul.

T: Reservoir Dogs;
R&D: Quentin Tarantino & Harvey Keitel & Tim Roth & Michael Madsen & Chris Penn & Steve Buscemi

Sursă: TV Adevărul

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1