Femeile vor soţi bogaţi, nu carieră

Ultima actualizare:

Un studiu realizat de Catherine Hakim de la London School of Economics, Marea Britanie, arată că, în ciuda aparenţelor, comparativ cu anii 1940, mai multe femei îşi aleg în prezent soţi cu o situaţie financiară mai bună decât a lor.

Cercetătoarea susţine că bărbaţii domină în continuare poziţiile de top din companii pentru că femeile pur şi simplu nu-şi doresc cariere în afaceri.

Aspiraţiile femeilor de a se mărita «bine», dacă se poate, cu un bărbat care este mai educat şi câştigă mai bine decât ele, se perpetuează în majoritatea ţărilor europene", a explicat Catherine Hakim, citată de „The Daily Mail".

„Aşadar, femeile continuă să folosească mariajul ca alternativă sau ca supliment pentru carierele lor."

Cercetarea, care a utilizat date din Marea Britanie şi Spania, arată că 20% din femeile britanice s-au căsătorit în 1949 cu bărbaţi cu o educaţie superioară. În anii 1990, procentajul a crescut la 38%, nu doar în Marea Britanie, ci şi în restul Europei, SUA şi Australia.

Una dintre concluziile studiului este că împărţirea rolurilor în familie, serviciul, grija pentru copil şi pentru casă, nu este o soluţie ideală pentru majoritatea cuplurilor.

Reîmpărţirea rolurilor

„Nu este surprinzător că nevestele, în general, câştigă mai puţin decât soţii lor şi că în majoritatea cuplurilor se ajunge la concluzia că este normal ca femeia să-şi asume mai multe dintre responsabilităţile casnice."

Totuşi, din studiu reiese şi că majoritatea doamnelor nu vor să admită că-şi doresc, de fapt, să fie casnice, nici măcar în faţa partenerilor de cuplu.

Citeşte aici mai multe despre această temă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net