Vladimir Putin ne-a liniştit: Rusia nu vrea să refacă Uniunea Sovietică

CLIIMA20140524_0051_1.jpg

Vladimir Putin, la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. (Foto: Reuters)

În timp ce Europa priveşte cu îngrijorare acţiunile Rusiei, care a anexat Crimeea şi vrea să facă acelaşi lucru cu sudul Ucrainei şi cu Transnistria, Vladimir Putin vrea să ne liniştească.

Moscova nu intenţionează să restabilească fosta Uniune Sovietică, dar sancţiunile occidentale nu pot izola Rusia pe scena globală, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de AFP.

"Cred că izolarea unei ţări este o chestiune efemeră. Acest lucru este imposibil. Sancţiunile economice vor avea efecte negative asupra noastră, pot afecta economia rusă, economia europeană şi cea globală, dar nimeni nu doreşte astfel de efecte", a afirmat Putin, potrivit Mediafax.

"Se încearcă acreditarea ideii că am avea intenţia de a reconstrui imperiul, Uniunea Sovietică. Este absolut fals", a declarat Putin.

De asemenea, Putin nu crede în izbucnirea unui nou Război Rece cu Occidentul.

"Nu vreau să mă gândesc că acesta ar fi începutul unui nou Război Rece, nu este în interesul nimănui şi nu cred că se va întâmpla", a subliniat liderul rus, exprimând disponibilitatea de a avea întrevederi bilaterale cu omologii occidentali cu ocazia ceremoniilor organizate în iunie pentru a marca Ziua Debarcării.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1