VIDEO Adevărul din abatoarele de pui. Imaginile sunt greu de privit

ferma-pui-antibiotice-web.jpg

În abatoarele în care s-a făcut reportajul, păsările trăiesc pe un spaţiu mai mic decât o coală A4

Un reportaj incredibil făcut de Casa Jurnalistului, în colaborare cu The Guardian, scoate la iveală detalii şocante din abatoarele de pui din Marea Britanie.

Carnea de pui este preferata europenilor, dar câţi dintre noi se întreabă, de fapt, ce punem în farfurie?

Răspunsul dureros a fost dat de un reportaj făcut de către cei de la Casa Jurnalistului, în strânsă colaborare cu jurnaliştii de la The Guardian.

În abatoarele de pui mâna de lucru este foarte ieftină, iar igiena precară îmbolnăveşte, anual, mii de oameni. La toate acestea se adaugă indolenţa angajaţilor şi condiţiile proaste din abatoare. Carnea de pui este ţinută pe jos, în mizerie, păsările sănătoase sunt ţinute în acelaşi spaţiu cu cele bolnave, iar lista poate continua.

abator.jpg

Condiţiile în care este ţinută carnea de pui din abatoare sunt de nedescris

Nepăsarea a mers atât de parte încât angajaţii nu schimbă nici măcar apa în care spală păsările, astfel că s-a ajuns până la a spăla de sânge 250.000 de pui, în aceeaşi apă. Nici condiţiile în care trăiesc puii vii nu sunt mai fericite: păsările au un spaţiu alocat mai mic decât o coală A4.

Nu este de mirare, aşadar, că bacteriile din carnea contaminată bagă, anual, mii de oameni în spital, cei mai expuşi fiind copii, deoarece părinţii consideră carnea de pui cea mai sănătoasă.

Puteţi vedea întreg reportajul, în limba engleză, pe The Guardian

Carnea scăpată pe jos în mizerie este imediat pusă la loc, fără să fie nici măcar spălată

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1