Şi-a lăsat toată averea unui restaurant

Citeste tot despre: 

După moartea Goldei Bechal, în 2004, nepoţii ei au avut un mare şoc, aflând că mătuşa lor lăsase 12 milioane de euro unui restaurant chinezesc! De toţi banii şi-a dorit să se facă prăjituri.

Văduva Golda "Goldie" Bechal a murit în urmă cu 7 ani, la vârsta de 88 de ani, lâsându-şi aproape întreaga avere restaurantului preferat, numit Lian, din Withmam, Essex (Marea Britanie).

Testamentul fusese redactat în august 1994. Patronii restaurantului, chinezii Kim Sing Man şi Bee Lian, în prezent în vârstă de 56 de ani, i-au fost alături până în ultima clipă.

Acesta este localul deţinut de soţii Man

CLIIMA20111105_0094_1.jpg

Acesta este localul deţinut de soţii Man

Cei doi fuseseră prieteni şi cu soţul bătrânei, Simon, care a murit în 1971. Unicul fiu al familiei Bechal, Peter, a murit trei ani mai târziu la vârsta de 28 de ani.

De atunci, femeia îşi găsea alinare numai în compania lui Kim şi Bee, care se îngrijeau să nu-i lipsească prăjiturelele, prazul murat, germenii de fasole şi alte mâncăruri cantoneze preferate.

Ba mai mult decât atât, chinezii se îngrijeau ca bătrîna să aibă parte de cele mai frumoase Crăciunuri şi alte sărbători.

De asemenea, o însoţeau în călătoriile în străinătate, în Israel sau la Cannes. După ce au aflat că atâţia bani ajung la străini, nepoţii de la fraţi ai bătrânei au luat foc.

Ei i-au dat în judecată pe bieţii chinezi, susţinând sus şi tare că Bechal nu ar fi mai fost în facultăţile mentale când a făcut testamentul.

Soţii Man au primit 525.000 €

Chinezii au demonstrat în final că nu au existat "circumstanţe dubioase" în momentul în care a fost întocmit testamentul.

Rudele Goldei au trebuit să le plătească despăgubiri de judecată în valoare de 525.000 euro.

În afară de restaurant, bătrâna a mai lăsat bani unor organizaţii caritabile şi sinagogii.

Un proces unic în istorie

Chinezoaica Bee Lian a susţinut în justiţie că bătrâna Golda "Goldie" Bechal a fost ca o mamă pentru ea.

Nepoţii decedatei, Sandra Blackman, Barbara Green, Laurence Lebor, Louise Barnard şi Mervyn Lebor, au contestat declaraţia ei.

Mervyn Lebor, nepotul bătrânei

CLIIMA20111105_0095_1.jpg

Mervyn Lebor, nepotul bătrânei

Rudele au argumentat că testamentul nu a fost întocmit corect, fiind redactat de un serviciu special al băncii şi nu de avocaţii personali pe care Bechal îi avea.

Barbara Green, nepoata bătrânei

CLIIMA20111105_0096_1.jpg

Barbara Green, nepoata bătrânei

Procesul a durat ani de zile, aşa cum bătrâna le-a atras atenţia soţilor Man că se va întâmpla.

Lupta dintre rudele defunctei şi patronii restaurantului a fost răsunătoare în presa din întreaga lume şi unică în istorie.

Vezi şi:

Kalu, cimpanzeul de 80 de milioane de dolari

Cum
a ajuns o căţea să deţină Empire State Building


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1