Scandal în Spania! Fiul secret al lui Juan Carlos îşi cere drepturile. Regele Felipe e în pericol?

juan_carlos.jpg

Juan Carlos al Spaniei
Juan Carlos al Spaniei era cunoscut pentru pasiunea pentru femei frumoase
Foto: Reuters

Agitaţie în familia regală din Spania după ce Tribunalul suprem de la Madrid a făcut joi un anunţ care a încins spiritele. Instanţa a primit o cerere de recunoaştere a paternităţii ce îl vizează pe Regele Juan Carlos, care a abdicat în luna iunie.

Monarhul a fost protagonistul unor scandaluri în timpul domniei sale (1975 - 2014), iar acestea par să continue şi după sfârşitul acesteia. Tribunalul suprem al Spaniei a anunţat că a primit o solicitare de recunoaştere a paternităţii de către fostul rege din partea unui bărbat catalan pe nume Alberto Sola Jimenez, scrie Paris Match.

Născut în 1956, el susţine că a fost adoptat când era foarte mic. Mama sa biologică este fiica lui bancher din Barcelona şi l-ar fi întâlnit pe Juan Carlos la o serată. Relaţia amoroasă s-ar fi întins pe parcursul a doi ani, între 1954 şi 1956 (Juan Carlos s-a născut în 1938, deci în momentul întâlnirii avea 16 ani).

Alberto Sola Jimenez a mai încercat în 2012 să-i fie recunoscută ascendenţa regală, dar justiţia a respins cazul în virtutea principiului "inviolabilităţii" persoanei regelui. Cum Juan Carlos a abdicat în data de 19 iunie, acesta a pierdut "intangibilitatea" în faţa tribunalului.

În cazul în care Alberto Sola Jimenez ar deveni fiu legitim al fostului monarh, el ar fi primul născut şi, potrivit uzanţelor, primul ales pentru a ocupa tronul. Actualul rege, Felipe al VI-lea, e mai mic decât el cu 12 ani. Oricum, o asemenea variantă este puţin probabilă.

Zoom
Felipe și Letizia, noii monarhi ai Spaniei
Reuters

Există un precedent

În 2012, o femeie din Belgia pe nume Ingrid Jeanne Satiau a înaintat o solicitare prin care cerea ca Regele Juan Carlos al Spaniei să fie declarat tatăl ei. Ea susţine că mama ei era guvernantă la familia Merode, frecventată de Juan Carlos între 1956 şi 1966, înainte ca el să urce pe tron.

Ingrid Jeanne Satiau şi Alberto Sola Jimenez au făcut teste ADN care demonstrează că au un părinte în comun în proporţie de 90,8%. Dacă acesta este într-adevăr Juan Carlos, rămâne în sarcina justiţiei să decidă.

loading...
Loading...

Citește și