Rusia acuză: Statele Unite sunt de vină pentru violenţele din estul Ucrainei şi pentru prăbuşirea avionului

Ultima actualizare:

    Serghei Riabkov, ministrul adjunct de Externe rus
Serghei Riabkov, ministrul adjunct de Externe rus

Un adjunct al ministrului de Externe rus susţine că responsabilitatea pentru tragedia aviatică şi pentru tensiunile din estul Ucrainei poartă aparţine Statelor Unite ale Americii. Serghei Riabkov respinge afirmaţiile lui Barack Obama, potrivit cărora separatiştii proruşi ar fi doborât zborul MH17.

"Declaraţiile reprezentanţilor Administraţiei SUA relevă percepţia politică profund aberantă a Washingtonului despre ce se întâmplă în Ucraina", a spus Riabkov, conform RIA Novosti.

"În pofida argumentelor clare şi incontestabile oferite de insurgenţi şi de Moscova, Administraţia SUA îşi continuă propria agendă", a adăugat oficialul rus.

Riabkov afirmă că Washingtonul a declanşat tensiunile din estul Ucrainei prin ingerinţele în afacerile ucrainene şi prin provocarea revoltelor care au condus la înlăturarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, în februarie. "În frenezia geopolitică şi în tentativele de implementare a unor metode de inginerie socială şi politică peste tot, Statele Unite acţionează ca un chirurg nepregătit: taie adânc la început, apoi încearcă să coasă rana în mod grosolan, ca durerea să persiste mult timp", a spus Riabkov, citat de RIA Novosti.

"Casa Albă a stabilit cu claritate cine este de vină înainte de efectuarea investigaţiei în cazul avionului prăbuşit", a afirmat, la rândul său, vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că "dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă ucraineană aflată sub controlul separatiştilor proruşi", sugerând că au fost utilizate sisteme militare de fabricaţie rusească.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net