A răpit o fată şi a violat-o timp de 10 ani. Cum a fost prins agresorul după atâta timp

Ultima actualizare:

    Isidro Garcia a fost arestat pentru răpire şi viol. (Foto: Poliţia din Santa Ana, California)
Isidro Garcia a fost arestat pentru răpire şi viol. (Foto: Poliţia din Santa Ana, California)

O tânără sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani a fost găsită în viaţă, iar presupusul ei răpitor a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia din California, relatează AFP.

Victima, în prezent în vârstă de 25 de ani, a fost răpită în 2004 la Santa Ana, la sud-est de Los Angeles, potrivit autorităţilor.

Ea s-a prezentat la poliţie pentru a-l denunţa pe presupusul agresor, Isidro Garcia, în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost arestat marţi.

Tânăra, care avea 15 ani atunci când a fost răpită şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a avut mai multe ocazii să fugă în cei zece ani de captivitate, dar "nu a găsit mijloacele" prin care să facă acest lucru, a afirmat poliţia de la Santa Ana, într-un comunicat.

Ea a continuat să trăiască dominată de Isidro Garcia care, în 2007, a obligat-o să se căsătorească cu el. Au avut un copil, în 2012.

Garcia, care locuia cu victima la Bell Gardens, la aproximativ 40 de kilometri de Santa Ana, la periferia Los Angelesului, a fost încarcerat pentru răpire şi viol.

Adolescenta a fost dată dispărută în august 2004. "Garcia şi-a drogat victima şi a condus-o într-o casă din Compton", a precizat poliţia. El a utilizat documente de identitate false pentru ea.

"În lunile şi anii care au urmat, Garcia i-a spus în mod repetat victimei că familia ei nu o mai caută şi că dacă încearcă să se întoarcă acasă familia îi va fi expulzată", a mai anunţat poliţia.

Ei s-au mutat în mai multe rânduri, pentru a evita să fie reperaţi de către autorităţi.

"Garcia şi-a agresat, în mod repetat, fizic şi sexual victima", a subliniat poliţia, adăugând că acesta a aranjat ca cuplul să muncească noaptea în cadrul unor servicii de salubritate "pentru a putea să stea tot timpul cu ochii pe ea".

Acest caz aminteşte cazul celor trei americane ţinute captive timp de un deceniu într-o casă din Cleveland, în Ohio, şi care au reuşit să scape anul trecut, cu ajutorul unui vecin. Răpitorul lor, Ariel Castro, în vârstă de 53 de ani, a murit la 3 septembrie, la o lună după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că le-a sechestrat, violat şi bătut timp de peste zece ani. El a fost găsit spânzurat în celulă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net