Prostituată româncă, ucisă în Anglia pentru că lucra lângă o moschee

Ultima actualizare:

    Femeia era de trei săptămâni în Londra
Femeia era de trei săptămâni în Londra

Un tânăr a fost vinovat de uciderea unei românce, în octombrie 2013, la periferia Londrei. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către justiţia britanică.

Farooq Shah, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vinovat, la începutul lunii iunie, de înjunghierea mortală a româncei Mariana Popa, pe 28 octombrie 2013, în zona Ilford, la periferia Londrei.

Tânărul musulman a comis crima "cu sânge rece şi fără sens" asupra româncei însărcinate, la aproximativ o oră după ce jefuise, sub ameninţarea cuţitului, un bărbat, într-o zonă situată în apropiere.

Farooq a fost deranjat că femeia lucra lângă o moschee
Farooq a fost deranjat că femeia lucra lângă o moschee

Curtea Regală din Woolwich l-a condamnat pe Farooq la închisoare pe viaţă, cu posibilitatea de eliberare după ispăşirea a cel puţin 29 de ani.

Potrivit poliţiei, aceasta a plecat la Redbridge (nord-estul Londrei) în noaptea de 28 octombrie 2013, înarmat cu un cuţit, cu intenţia de a răni grav pe cineva. Detectivul-inspector Darren Richards a declarat că a tânărul a ameninţat şi jefuit un bărbat, în Upton Park, după care "a căutat altă victimă", omorând-o pe Mariana.

Femeia de 24 de ani, gravidă în câteva luni, lucra ca prostituată în zonă, pentru a îşi întreţine familia. Mariana se mutase de trei săptămâni în Marea Britanie, cu iubitul ei şi fiica de şase ani. Conform acuzării, Shah a ucis-o pentru că se afla lângă o moschee, iar acest lucru l-a deranjat.

"Shah a ucis-o pe Mariana pentru că se afla acolo şi pentru că s-a gândit că poate să scape nepedepsit. Prin ceea ce a făcut a lăsat o fiică fără mama ei", a declarat Richards.

În cadrul investigaţiilor cu privire la crimă, poliţiştii au examinat sute de ore de înregistrări video efectuate de camere de supraveghere, unele surprinzând crima. Mariana apare în imagini mergând pe bicicletă. Un bărbat scoate un cuţit şi o atacă, lovind-o de două ori în zona pieptului. Agresorul fuge cu bicicleta, în timp de femeia se prăbuşeşte în apropierea unui magazin. Farooq Shah a fost arestat în noiembrie 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net