Politicianul rus Vladimir Jirinovski are soluţia: Transnistria dată Rusiei, Bucovina şi Basarabia - României

Ultima actualizare:

    Vladimir Jirinoski (Foto: Reuters)
Vladimir Jirinoski (Foto: Reuters)

Naţionalistul Vladimir Jirinovski consideră că Ucraina trebuie "liniştită" după scandalul creat de alipirea Crimeii la Rusia.

El crede că statul vecin trebuie să rămână cu partea centrală, iar teritoriile dobândite după al Doilea Război Mondial să fie retrocedate vecinilor. Jirinovski şi-a exprimat punctul de vedere într-o emisiune la postul public de televiziune din Rusia.

"Aceste două părți ale Ucrainei, de Est și de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în acestă situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar Bucovina și Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri", a spus Vladimir Jirinovski, potrivit moldova.org.

"Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei țări membre NATO. Transnistria - să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va liniști", a adăugat politicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net