O companie din China vrea să înlocuiască angajaţii cu un milion de roboţi

Foxconn, cea mai mare companie din China, care asamblează telefoane, tablete şi calculatoare pentru Apple, Nokia sau Sony, vrea să înlocuiască angajaţii cu un milion de roboţi, scrie The Telegraph.

Firma Foxconn, care produce iPad-uri, iPhone-uri şi iPod-uri pentru Apple, s-a confruntat cu un val de sinucideri în fabricile sale din China, unde lucrează peste 250.000 de oameni. Angajaţii se plâng de condiţiile grele de muncă şi de faptul că sunt supuşi unor presiuni uriaşe şi sunt aspru pedepsiţi când greşesc.

Pentru a scăpa de aceste probleme, compania a decis să lucreze cu roboţi, în locul oamenilor. Foxconn foloseşte deja 10.000 de asemenea roboţi în producţia de electronice.

"Sunt foarte multe linii de producţie repetitive pe care roboţii le pot face. Acestea erau făcute de om până acum, dar roboţii sunt mai eficienţi şi mai precişi în mişcări", a explicat Terry Gou, preşedintele firmei.

Acesta şi-a anunţat angajaţii că vrea să introducă circa 300.000 de roboţi până la sfârşitul anului viitor, urmând ca numărul acestora să crească în viitor.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1