Nu simte nicio durere! Fetiţa care nu suferă nici când e grav bolnavă din cauza unei boli rare

Ultima actualizare:

    Alice nu simte niciun fel de durere
Alice nu simte niciun fel de durere

Pentru mulţi copii, o julitură şi durerea asociată cu ea sunt un lucru absolut normal. Însă o fetiţă de nouă ani nu poate avea astfel de experienţe, pentru că nu simte durerea.

Alice Rambridge, din Marea Britanie, suferă de o boală rară, din cauza căreia cele două emisfere ale creierului nu sunt conectate corespunzător.

Cu alte cuvinte, dacă micuţa atinge un cuptor încins, ea nu simte nimic. Mai mult, a avut amigdaliă, pojar şi răceli, dar nu a fost conştientă că ceva e neînregulă. Boala lui Alice, care îi dă o rezistenţă extremă la durere, e atât de rară încât numai 50 de cazuri similare există în lume.

"Ca toţi copiii, Alice a căzut şi s-a lovit, doar că nu are nicio reacţie. Nu a plâns niciodată şi uneori mă întreb dacă poate să plângă. Când a fost bolnavă şi a fost internată, a fost complet derutată pentru că nu ştia ce are", a povestit mama fetei, Lindsay, în vârstă de 37 de ani.

Alice a fost diagnosticată cu boala când avea doar 19 luni.

Alice, alături de mama ei, care face tot posibilul pentru ca fetiţa să nu aibă probleme
Alice, alături de mama ei, care face tot posibilul pentru ca fetiţa să nu aibă probleme

Mai exact, fetiţa nu are fibrele nervoase care unesc cele două emisfere ale creierului, iar semnalul nervos nu poate circula. Pe lângă faptul că nu simte durerea, Alice nu înţelege anumite aspecte ale mediului înconjurător şi e mereu derutată de reacţiile oamenilor din jur.

"Mereu am grijă ca Alice să nu se afle în locuri în care s-ar putea răni, astfel de situaţii o pot deruta. În ultimii ani, mă îngrijorez mai mult, pentru că Alice creşte şi nu ştiu ce îi rezervă viitorul", a povestit mama ei.

Alice suferă şi de epilepsie, are probleme cu înghiţitul, un sistem imunitar prost şi musculatură slab dezvoltată.

"E o fetiţă grozavă şi curajoasă. Nu se dă niciodată bătută şi poate să facă pe oricine să zâmbească. Vreau să fac totul cât mai uşor pentru ea şi să o ajut cât pot", a completat mama lui Alice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net