Mobilizare în masă a francezilor după atacurile teroriste din Paris. Sute de oameni au ieşit în stradă. Citeşte-le mesajele!

mars.jpg

mars paris terorirsti atacuri redactie jurnalisti victime
Mitinguri de protest au avut loc în mai multe oraşe din Franţa
foto: AP

Aproape 230.000 de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe de provincie din Franţa, în semn de omagiu faţă de cele 17 victime ale atacurilor din ultimele zile, relatează AFP.

Mitingul cel mai important a avut loc la Toulouse (sud-vest), unde peste 80.000 de persoane au defilat în tăcere, aplaudând din când în când şi purtând afişe cu mesajul "Je suis Charlie" (Eu sunt Charlie), o referire la revista Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată de un atentat comis miercuri.

"Sunt contra rasismului", "Sunt pentru laicitate", se putea citi pe afişele manifestanţilor din acest oraş, marcat în urmă cu trei ani de cele şapte crime comise timp de o săptămână de islamistul radical Mohamed Merah.

miting.jpg

mars paris terorirsti atacuri redactie jurnalisti victime
Sute de mii de persoane au manifestat în mai multe oraşe din Franţa
foto: AP

La Nantes (vest), au fost cel puţin 30.000 de manifestanţi, în spatele unei banderole pe care scria "Să trăim împreună, liberi, egali şi solidari".

La Pau, în sud-vest, în jur 30.000 de persoane au participat la un marş al tăcerii, mai mulţi liceeni afişând o banderolă pe care scria "Toţi suntem Charlie".

La Orleans, în centrul ţării, peste 22.000 de persoane, inclusiv personalităţi politice locale, au defilat în semn de omagiu faţă de cele 12 victime ale atentatului de la redacţia Charlie Hebdo.

miting_2.jpg

mars paris terorirsti atacuri redactie jurnalisti victime
Toată Franţa deplânge victimele atacurilor terotiste
foto: AP

La Nisa, în sud-est, au participat cel puţin 23.000 de manifestanţi, potrivit unor surse din poliţie. În linişte, fără discursuri, marşul s-a încheiat în faţa unui monument unde a fost depusă o coroană de flori, în prezenţa reprezentanţilor religioşi de toate confesiunile.

La Besancon (est), au fost peste 20.000 de demonstranţi, cel puţin 22.000 au fost la Lille (nord) şi alte câteva mii în mai multe oraşe din toată Franţa.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la un miting care va avea loc duminică la Paris, menit să reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Numeroşi lideri străini şi-au anunţat participarea la "marșul solidarității" de la Paris, printre care şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Loading...
 
 

Citește și

  • klaus iohannis

    Preşedintele României condamnă atacurile teroriste de la Paris şi îşi exprimă solidaritatea cu cetăţenii francezi. Şeful de stat va participa duminică la un marş de protest pe străzile capitalei Franţei.

  • charlie hebdo atentate paris teroristi

    Anunțul că cei trei teroriști care au îngrozit Parisul în ultimele trei zile au fost uciși nu pune capăt problemelor. Din păcate, sunt semne că nenorocirile se vor ține lanț în continuare, și nu doar în Europa, ci și în America...

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1