Mobilizare în masă a francezilor după atacurile teroriste din Paris. Sute de oameni au ieşit în stradă. Citeşte-le mesajele!

Ultima actualizare:

    Mitinguri de protest au avut loc în mai multe oraşe din Franţafoto: AP
Mitinguri de protest au avut loc în mai multe oraşe din Franţafoto: AP

Aproape 230.000 de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe de provincie din Franţa, în semn de omagiu faţă de cele 17 victime ale atacurilor din ultimele zile, relatează AFP.

Mitingul cel mai important a avut loc la Toulouse (sud-vest), unde peste 80.000 de persoane au defilat în tăcere, aplaudând din când în când şi purtând afişe cu mesajul "Je suis Charlie" (Eu sunt Charlie), o referire la revista Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată de un atentat comis miercuri.

"Sunt contra rasismului", "Sunt pentru laicitate", se putea citi pe afişele manifestanţilor din acest oraş, marcat în urmă cu trei ani de cele şapte crime comise timp de o săptămână de islamistul radical Mohamed Merah.

Sute de mii de persoane au manifestat în mai multe oraşe din Franţa
Sute de mii de persoane au manifestat în mai multe oraşe din Franţa

La Nantes (vest), au fost cel puţin 30.000 de manifestanţi, în spatele unei banderole pe care scria "Să trăim împreună, liberi, egali şi solidari".

La Pau, în sud-vest, în jur 30.000 de persoane au participat la un marş al tăcerii, mai mulţi liceeni afişând o banderolă pe care scria "Toţi suntem Charlie".

La Orleans, în centrul ţării, peste 22.000 de persoane, inclusiv personalităţi politice locale, au defilat în semn de omagiu faţă de cele 12 victime ale atentatului de la redacţia Charlie Hebdo.

Toată Franţa deplânge victimele atacurilor terotiste
Toată Franţa deplânge victimele atacurilor terotiste

La Nisa, în sud-est, au participat cel puţin 23.000 de manifestanţi, potrivit unor surse din poliţie. În linişte, fără discursuri, marşul s-a încheiat în faţa unui monument unde a fost depusă o coroană de flori, în prezenţa reprezentanţilor religioşi de toate confesiunile.

La Besancon (est), au fost peste 20.000 de demonstranţi, cel puţin 22.000 au fost la Lille (nord) şi alte câteva mii în mai multe oraşe din toată Franţa.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la un miting care va avea loc duminică la Paris, menit să reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Numeroşi lideri străini şi-au anunţat participarea la "marșul solidarității" de la Paris, printre care şi preşedintele român Klaus Iohannis.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net