FOTO VIDEO Au invadat un întreg oraș! Cerșesc mâncare și agresează turiștii

Ultima actualizare:

    Căprioarele din orașul japonez Nara au devenit agresive cu turiștiiFoto: Stripes.com
Căprioarele din orașul japonez Nara au devenit agresive cu turiștiiFoto: Stripes.com

Orașul Nara, din Japonia, a devenit cunoscut pe pan internațional datorită numărului foarte mare de căprioare care poate fi văzute pe străzi.

În jur de 1.200 de cornute au invadat orașul Nara, fosta capitală a Japoniei între 710 și 784, hărțuind turiștii și ușurându-i de mâncare. Animalele se plimbă libere pe străzi, intră nestingherite în restaurante sau în toalete publice, ronțăie hainele și distrug gențile oamenilor, în căutare de hrană.

Această atitudine agresivă a căprioarelor derivă din secole întregi de adorație a acestor ființe sacre. Potrivit legendei, zeul Takemikazuchi, ocrotitorul orașului, a intrat în Nara călare pe o căprioară albă. așa că în ultimii 1.300 de ani căprioara a fost considerată un animal sacru, ce veghează asupra locuitorilor acestei zone. Până în 1637, oricine vâna o căprioară era pasibil de pedeapsa cu moartea, iar după al Doilea Război Mondial, aceste animale au fost clasificate drept comori naționale și au fost protejate prin lege.

Fac plecăciuni pentru mâncare

Prin orașul Nara se găsesc automate care vând biscuiți speciali pentru căprioare, astfel încât turiștii să nu rămână fără propria mâncare. Cu toate acestea, animalele continuă să hărțuiască oamenii până se satură, de multe ori ajungând să mănânce cheile sau aparatele foto ale turiștilor. Acestea nu pot fi alungate, deoarece localnici reacționează agresiv față de oricine îndrăznește o asemenea blasfemie. În ciuda atitudinii agresive, căprioarele au învățat să mulțumească celor care le hrănesc, printr-o ușoară plecăciune.

Se întâmplă și în România 

Și în România există un oraș în care cărpioarele coboară din rezervații și umblă nestingherite pe străzi. Locuitorii din Pâncota, localitate aflată la câțiva kilometri de Arad, s-au obișnuit cu animalele care sunt mereu în căutare de hrană sau pur și simplu de companie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net