FOTO Gafa monumentală a primarului Parisului, la o întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a

CLIIMA20140611_0029_1.jpg

Regina Elisabeta şi Anne Hildago, primarul Parisului (foto: reuters)

Săptămâna trecută, întreaga Europă a marcat 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia. Lideri ai peste douăzeci de state au mers în Franţa, pentru a aduce un tribut eroilor, în cadrul a mai multor ceremonii pline de fast. Însă oficialii francezi au comis mai multe gafe monumentale, care au încălcat protocolul şi au jignit-o pe Regina Elisabeta a II-a.

Prima a fost făcută de primarul Parisului, Anne Hildago, la un eveniment în cadrul căruia Regina a dezvelit o placă cu numele ei în Paris. Pentru că ploua, cele două femei au avut umbrele, însă invitaţii au rămas înmărmuriţi.

Elisabeta, în vârstă de 88 de ani şi aflată la cârma Regatului Unit de 62 de ani, îşi ducea singură umbrela. În schimb, Anne Hildago, care se află în funcţia de prima de nici două luni, avea un om special care să o ţină pe a ei.

CLIIMA20140611_0028_1.jpg

Regina Elisabeta şi Anne Hildago, primarul Parisului (foto: reuters)

Presa franceză a fost scandalizată. Jurnaliştii de la Le Point se întreabă cum poate una dintre cele mai vechi monarhi din lume să îşi ţină ascunşi servitorii, în timp ce un funcţionar public face paradă de astfel de ajutoare.

CLIIMA20140611_0030_1.jpg

Regina Elisabeta şi Anne Hildago, primarul Parisului (foto: reuters)

Nici preşedintele francez Francois Hollande nu a scăpat de criticile presei. La o cină în cinstea Reginei, organizată la Palatul Elysee, Hollande a făcut greşeala de a întinde el mâna Elisabetei. Protocolul însă cere ca nimeni să nu o atingă pe suverană, dacă ea nu face primul pas.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1