Felix Baumgartner, primul om care va depăși viteza sunetului în cădere liberă din stratosferă

Ultima actualizare:
Felix Baumgartner
Felix Baumgartner

Alături de o echipă de experți în știința aerospațială, atletul de sporturi extreme Felix Baumgartner este gata să facă față provocării misiunii Red Bull Stratos. Țelul lui este acela de a sări dintr-un balon din stratosferă, de la o înălțime de 36,576 metri și să realizeze recordul mondial pentru cădere liberă.

Baumgartner dorește să devină prima persoană din lume care să depășească viteza sunetului fără a fi protejat de o aeronavă, în timp ce va colecta date în premieră, acestea ajutând ulterior la avansarea medicinei. După ce a testat altitudinea într-o cameră specială (vacuum) din Texas, misiunea a avansat într-o etapă decisivă în Roswell, New Mexico.

Echipa Red Bull Stratos face ultimele pregătiri pentru a depăși recordul mondial atins de colonelul Joe Kittinger în urma cu 52 de ani, acesta ajungând la înălțimea de 31,333 metri în timpul proiectului istoric „Excelsior III" în anul 1960. Red Bull Stratos țintește să îmbunătățească patru recorduri mondiale în același timp, nedoborâte de mai bine de 50 de ani: cel mai înalt zbor uman cu balonul - 36,576 metri; săritura de la cea mai înaltă altitudine; prima persoană care va sparge bariera sunetului în timpul căderii libere și cea mai lungă cădere liberă (aproximativ 5 minute și 30 de secunde). Misiunea va avea loc in Roswell, datorită condițiilor favorabile.


    Felix Baumgartner
Felix Baumgartner

"Această misiune ține de munca de pionierat. Poate că într-o zi oamenii vor privi în urmă și vor spune că Felix Baumgartner și echipa Red Bull Stratos i-au ajutat să realizeze costumul pe care îl poartă atunci în Spațiu. Dorim să realizăm ceva pentru posteritate", a declarat Felix Baumgartner.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net