Ea le-a deschis uşa teroriştilor de la redacţia "Charlie Hebdo"

corrine-rey.jpg

Corrine Rey a fost obligată de cei doi criminali, să tasteze codul de acces în redacţia ziarului «Charlie Hebdo»

Desenatoarea de la „Charlie Hebdo”, Corrine Rey, a povestit şocată cum de teamă să nu-i fie împuşcată fetiţa le-a deschis celor doi asasini uşa redacţiei. Odată intraţi, fraţii Said (34 de ani) şi Cherif Kouachi (32 de ani) au măcelărit tot ce le-a ieşit în cale pentru că profanaseră numele Profetului în caricaturi.

„Am plecat să îmi iau fetiţa de la grădiniţă şi când m-am întors la redacţie şi am dat să intru m-am trezit somată de doi mascaţi înarmaţi cu puşti. Ne-au ameninţat brutal şi mi-au zis că îmi împuşcă fata dacă nu le dau drumul în redacţie. Am tastat codul de la interfon şi m-au obligat să intru. Au zis că fac parte din Al Qaeda şi că vor să meargă la etajul unu, la birouri.

 

De cum au intrat l-au ucis pe recepţioner şi eu m-am ascuns sub un birou protejând-o cu trupul meu pe fetiţa mea. De unde eram am văzut cum sunt ucişi Wolinski şi Cabu. Au strigat apoi după Charb şi s-au auzit iar împuşcături. Atunci a căzut la datorie şi poliţistul Franck Brinsolaro (49 de ani) care îl apăra pe redactorul şef, dar şi desenatorul Tignous. Coşmarul a durat cinci minute şi am auzit peste 50 de împuşcături. Când am ieşit de sub birou fata mea era în stare de şoc. Peste tot era numai sânge”, a povestit pentru BBC desenatoarea pariziană.

redactie.jpg

Teroriştii au lăsat o baltă de sânge în sala de şedinte a publicaţiei “Charlie Hebdo”

 

În atacul sângeros din 7 ianuarie, au pierit 12 oameni şi alţi 11 au fost răniţi. Poliţistul executat în plină stradă se numea Ahmed Merabet, avea 42 de ani şi era musulman. Au fost daţi în urmărire generală fraţii Said (34 de ani) şi Cherif Kouachi (32 de ani), dar şi tânărul de 18 ani Hamid Murad.

Poliţia i-a dat în urmărire după ce a găsit într-una din maşinile furate un act de identitate aparţinându-i lui Said. Hamid Murad s-a predat miercuri seara şi scos de pe lista suspecţilor după ce toţi colegii lui au declarat că la ora atacului a fost la cursuri, la liceul din Reims şi nu avea cum participe la atac.

ULTIMA ORĂ: Recunoscuţi de un pompier?

La peste 24 de ore de la atac, fraţii Kouachi au fost reconoscuţi, joi (8 ianuarie), de un pompier între localităţile Villers-Cotterêts şi Crépy-en-Valois. Sute de poliţişti înarmaţi până în dinţi şi trupele speciale au izolat perimetrul şi i-au obligat pe cei doi suspecţi să se baricadeze într-o casă. Martorii oculari susţin că s-au auzit împuşcături şi că e foarte posibil ca cei doi fraţi să fi fost arestaţi, fapt neconfirmat însă de autorităţi. Ce e surprinzător e faptul că cei doi intenţionau ieri să revină în Paris. Pentru un nou atac?

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1