Doamna de Fier s-a stins în braţele servitoarei

Ultima actualizare:
A fost umilită că  nu era aristocrată
A fost umilită că nu era aristocrată

A murit o legendă! Prima femeie premier din Marea Britanie, Margaret Thatcher, s-a stins ieri-dimineaţă la 87 de ani, vegheată de fidela sa îngrijitoare, Kate. "Doamna de fier" a fost răpusă de o congestie cerebrală.

Baroneasa Margaret Thatcher a început să aibă probleme de sănătate din 2002, când a renunţat la poltitică. În urma unor congestii cerebrale minore, ea a fost diagnosticată cu demenţă senilă în 2008, după cum a dezvăluit însăşi fiica sa, Carol.

Fiica lui Alfred şi Beatrice, Margaret s-a născut într-o familie relativ modestă. Mama sa era croitoreasă, iar tatăl avea două băcănii, dar a făcut carieră pe plan local, ca primar şi consilier municipal. În tinereţe, viitoarea politiciană, care a primit  educaţie riguroasă, a ajutat la bunul mers al băcăniilor.

A fost crescută în morala religioasa potrivit căreia bărbaţii trebuie să muncească din greu. De la tată a moştenit pasiunea pentru politică. A făcut studiile elementare şi liceul în oraşul natal, după care a obţinut licenţa în chimie la Somerville College de la Universitatea Oxford, autofinanţându-se din burse.

Are o aventură cu un student din mediul aristocratic, fiind umilită de familia acestuia pentru rangul său inferior. Între 1947-1951, lucrează în cercetare la BX Plastics şi cochetează cu politica.


    A fost umilită că  nu era aristocrată
A fost umilită că nu era aristocrată

Începând din 1950 face studii juridice. Îl cunoaşte pe Denis Thatcher, un om de afaceri divorţat, înstărit. S-au căsătorit la 13 decembrie 1951. Deşi nu a fost o căsnicie pasională, relaţia lor a fost foarte puternică şi moartea lui, în 2003 a zguduit-o profund. Din căsătoria lor au rezultat gemenii Mark şi Carol, astăzi în vârstă de 59 de ani.

Meryl Streep, de 63 de ani, a jucat rolul lui Margaret Thatcher în filmul „Doamna de fier" (2011), care a povestit în amănunt întreaga viaţă a fostului politician, prevestind parcă un iminent apus al vieţii ei. Filmul a fost primit cu mare bucurie de critici, care l-au lăudat fără încetare. „Doamna de fier" a fost decernat cu două premii Oscar, unul pentru cel mai bun machiaj, celălalt pentru prestaţia lui Meryl Streep în rolul principal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net