Dezastru de proporţii uriaşe! Cel mai mare focar de Ebola din istorie a ajuns în Europa?

ebola-death-toll-increases.jpg

Virusul este foarte periculos, iar în acest moment există suspiciunea că a pătruns în Europa prin intermediul unui bărbat infestat

Africa se confruntă, în acest moment, cu cel mai mare focar de Ebola din istorie. Până acum au murit aproape 700 de oameni, în timp ce alte câteva sute îşi aşteaptă sfârşitul, după ce au fost infectate cu virusul mortal.

UPDATE: Patrick Sawyer a murit din cauza bolii, după ce a fost plasat în carantină într-un spital din Marea Britanie.

Virusul Ebola, cunoscut şi ca "febră hemoragică", e pe cale să ajungă în Europa, după ce un bărbat suspectat că îl are a zburat, cu două avioane, din Africa în Anglia.

Patrick Sawyer a primit permisiunea de a urca în avion pentru a se întoarce acasă, deşi sora lui murise de Ebola. Medicii sunt îngrijoraţi şi se tem ca nu cumva virusul mortal să fi pătruns, cu această ocazie, în Europa. În aceste momente, se caută pasagerii care au zburat împreună cu bărbatul de 40 de ani, dar încercările autorităţilor sunt extrem de anevoiase, deoarece omul a avut şi o escală.

Medicii englezi şi membrii personalului de zbor sunt avertizaţi să se uite cu atenţie după toate persoanele care prezintă cel mai mic semn al bolii.

Pasagerul care a provocat panică în rândul europenilor a primit acces în avion, deşi vomita şi avea mai multe simptome ale persoanelor care au contactat virusul. În plus, sora lui murise cu câteva zile înainte din acelaşi motiv.

Virusul Ebola este fatal în 90% din cazuri. Persoanele care se îmbolnăvesc au parte de o moarte cumplită, deoarece Ebola provoacă sângerarea tuturor organelor, chiar şi a ochilor sau a urechilor. Cu alte cuvinte, bolnavii sângerează rapid până la moarte. În acest moment, virusul, care se transmite prin orice contact cu persoanele infectate (inclusiv pe calea aerului) nu are leac.

loading...
Loading...