Cum arată pagina de Facebook a teroristului Said Kouachi

main_terorist.png

Pagina de facebook a fost închisă la câteva ore după aflarea identităţii atacatorilor
Pagina de Facebook a fost închisă la câteva ore după aflarea identităţii atacatorilor
Foto Facebook

Pagina de Facebook a lui Said Kouachi ne face cunoştinţă cu un bărbat obsedat de arme şi exerciţii fizice.

Cruzimea de care au dat dovadă cei doi atacatori şi buna pregătire militară au fost şocante pentru marea majoritate a populaţiei care a urmărit evenimentele petrecute de miercuri în capitala Franţei. Se pare însă că aceste manifestări pot fi prevenite cu un control mai atent al autorităţilor asupra celor suspectaţi de activităţi sau apartenenţă la grupări teroriste. O simplă navigare pe pagina de Facebook a lui Said Kouachi ne arată un bărbat obsedat de arme şi exerciţii fizice, pregătire militară şi strategie. Astfel de preocupări pot devia spre comportamente antisociale şi cred că pot fi prevenite.

Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said KouachiZoom
Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said Kouachi
Foto Facebook

Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said KouachiZoom
Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said Kouachi
Foto Facebook

Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said KouachiZoom
Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said Kouachi
Foto Facebook

Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said KouachiZoom
Imagini de pe pagina de Facebook a lui Said Kouachi
Foto Facebook

Firul evenimentelor care au şocat întreaga lume

 • Miercuri, 7 ianuarie, 12 persoane au fost ucise în Paris, la sediul revistei Charlie Hebdo aflat pe Rue Serpollet nr.26, celebră pentru caricaturile la adresa Islamului. Două persoane mascate au intrat în clădire şi au tras în oamenii aflaţi în redacţie cu arme Kalaşnikov. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
 • Cei doi suspecţi au fost identificaţi de Poliţia franceză. Fraţii Said Kouachi (34 de ani) şi Cherif Kouachi (32 de ani) după ce unul dintre ei şi-a uitat cartea de identitate în maşină.
 • Franţa îşi ridică la maximum nivelul de alertă - şi anume „alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.
 • Teroriştii au fost filmaţi în momentul în care au executat un poliţist care scăpase din sediul ziarului. Cei doi atacatori au tras asupra celui care reuşise să scape din clădire şi chiar dacă acesta se afla la pământ, rănit, au mers aproape de el şi l-au împuşcat în cap, după care s-au urcat în maşină şi au părăsit locul atentatului. Aceste imagini au cutremurat lumea, iar peste 100.000 de oameni ies în stradă în faţa Notre Dame de Paris în semn de respect şi solidaritate cu victimele atentatului.
 • Apare hastagul #JeSuisCharlie care pe Twitter doboară recordul de mesaje transmise, peste 3.5 milioane în 24 de ore.
 • Joi este declarată zi de doliu naţional în Franţa iar la ora 12.00, ora locală are loc un moment de reculegere în memoria victimelor iar seara luminile Turnului Eiffel sunt stinse.
 • Mai multe moschei au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa, începând de miercuri seara, după atentatul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au anunţat joi surse judiciare.
 • Joi dimineaţă Amedy Coulibaly, înarmat cu o armă automată de foc deschide focul în sudul Parisului rănind doi poliţişti. Unul dintre ei, o femeie, moare în jurul orei 12.00 ora locală după ce este transportată la spital.
 • Căutarea fraţilor Said şi Cherif Kouachi, autorii atacului de la sediul Charlie Hebdo continuă pe străzile Franţei, oamenii raportând diverse locaţii în care se presupune că cei doi ar fi.
 • Vineri dimineaţă, într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne) situată la nord de Paris cei doi terorişti se baricadează împreună cu un ostatic, iar forţele armate franceze organizează o operaţiune de amploare pentru încercuirea locaţiei.
 • AFP anunţă că un nou atac armat are loc la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului. Au fost luaţi 5 ostatici, după ce un bărbat înarmat a intrat într-un local cu specific evreiesc. Atacatorul ar fi cel care a ucis ieri o poliţistă, terorist care are legături cu fraţii Kouachi şi este identificat în persoana lui Amedy Coulibaly.
 • Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr. Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.
 • Vineri la ora 18.00, ora României, forţele militare franceze au început operaţiunea de capturare a celor doi terorişti responsabili de atacul de miercuri de la sediul revistei Charlie Hebdo şi simultan are loc descinderea la supermarketul din estul Parisului unde Amedy Coulibaly ţine cinci oameni ostatici.
 • La puţin după începerea acţiunilor în cele două puncte sensibile, cei trei terorişti, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi sunt ucişi.
 • După aproape trei zile de teroare bilanţul este unul grav: 20 de oameni au murit.

loading...
Loading...

Citește și