Carnea făcută din fecale umane, inventată de japonezi - VIDEO

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O "invenţie epocală" a ajuns subiect de primă pagină pentru presa internaţională atât datorită problemelor mondiale pe care le-ar putea rezolva cât şi din cauza gradului de dezgust, am putea spune, pe care îl produce.

Astfel, potrivit Digitaltrends, este vorba despre carnea făcută din fecale umane, inventată de un grup de cercetători japonezi, care ar putea fi soluţia pentru ţările în care se suferă de foamete.

Mitsuyuki Ikeda, un cercetător de la Okayama Laboratory, a reuşit să producă "fripturi" făcute din proteine extrase din excremente umane. "Carnea" obţinută conţine 63% proteine, 25% carbohidraţi, 3% lipide şi 9% minerale.

Pentru aspect, au fost folosiţi coloranţi artificiali şi pentru aromă, soia. Cei care au consumat carnea din fecale au declarat că are un gust apropiat cu cel al cărnii de vită.

Sursa citată susţine că Mitsuyuki Ikeda a ajuns la ideea de a crea carne din fecale umane după ce administratorii de la reţeaua de canalizări din Tokyo l-au rugat să-i ajute cu problema depunerilor de pe interiorul ţevilor de evacuare ale materiei fecale.

Totodată, oamenii de ştiinţă speră ca produsul lor să ajungă să se comercializeze la acelaş preţ cu carnea de provenienţă animală.

VIDEO


Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5