Atenţie! Luni ne vine să ne sinucidem

Ultima actualizare:

    Din cauza vremii mohorâte, cădem într-o depresie  îngrozitoare la început  de săptămână (Foto: shutterstock)
Din cauza vremii mohorâte, cădem într-o depresie îngrozitoare la început de săptămână (Foto: shutterstock)

Luni, 20 ianuarie, cea mai urâtă zi din viaţa ta! După un weekend relaxant, în care ai petrecut cu prietenii până târziu, revii la muncă. Coşmarul nu se opreşte aici pentru că toţi colegii îţi pregătesc o zi de coşmar.

Este oficial! 20 ianuarie este Iadul pe pământ, specialiştii britanici clasând ziua ca fiind cea mai urâtă din 2014. Vremea mohorâtă de afară, datoriile făcute de sărbători şi intrarea greoaie în ritmul alert de la serviciu ne iau minţile. De cum intrăm pe uşa de la birou, colegii ne întâmpină cu o privire ostilă care ne-ar pune pe fugă.

Starea de moleşeală, caracteristică anotimpului rece, ne afectează negativ starea de spirit şi nu ştim cu ce să începem.

Suntem sătui până peste cap să cărăm pe noi hainele grele de iarnă, care ne obturează libertatea de mişcare şi visăm cu ochii deschişi la zilele călduroase de vară.

Suntem expuşi mai mult la lumina artificială decât la cea naturală, iar lipsa vitaminei D din organism se traduce prin depresie şi atacuri de panică.

Neglijăm masa de prânz, panicaţi de volumul mare de lucru şi uităm inclusiv să ne hidratăm corespunzător. Luni vor fi temperaturi medii de 5-6 grade Celsius, însă norii nu vor lăsa nici o rază de soare să străbată. Medicii britanici din cadrul Ministerului Sănătăţii anunţă faptul că stresul va atinge cote inimaginabile în această zi fatidică din 2014. Efectele zilei asupra psihicului uman vor dispărea abia la sfârşitul săptămânii.

«După Sărbători, oamenii intră mai greu în ritmul normal de viaţă»

Anca Elena  Vintzeanu,psihoterapeut

simeon stalpnicul png

 „Constatarea cercetătorilor britanici este irelevantă. Nu poţi să spui că o anumită zi este cea mai proastă din an. În general, după sărbătorile de iarnă, depresia iese mai uşor la iveală, întrucât oamenii intră mai greu în ritmul normal de viaţă. Trecem într-un nou an şi ne dăm seama că anumite planuri pe care ni le-am făcut sunt greu de dus până la capăt.

Unii se sperie din cauza acestui lucru şi cad în depresie sau devin stresaţi. În plus, vremea mohorâtă contribuie la starea noastră de spirit. Faptul că e ceaţă sau că plouă, mai multe zile la rând, ne deprimă. În plus, ne ducem mai devreme la culcare, din cauză că ziua e mai scurtă, şi, astfel devenim mai inactivi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net