EXCLUSIV! Alin Chiţa mănâncă scorpioni în China

Ultima actualizare:

"Am un salariu excelent şi sper să fie bine în continuare. În şapte luni aici am câştigat cam cât în ultimii patru-cinci jucaţi în România", spune Alin Chiţa.

Acesta a ajuns în Asia prin intermediul fostului jucător al Craiovei, Corneliu Papură, care are conexiuni cu câţiva impresari chinezi.

"A fost greu la început, mai ales cu atmosfera. Jucătorii chinezi nu fac nici un fel de glume în vestiar. Uneori, ai impresia că sunt supăraţi, dar nu e aşa", a mărturisit Chiţa.

Ca să ajungă la Tianjin, Chiţa merge 11 ore cu avionul până la Beijing. Din capitala Chinei, mai are aproximativ 100 km. până în oraşul în care joacă, drumul fiind străbătut cu un tren ultrarapid.

Tianjin are o populaţie de circa 11 milioane de locuitori, iar Teda e una dintre cele mai galonate echipe din China, având un stadion de 38.000 de locuri. Formaţia lui Chiţa se bate an de an la titlu, iar acum se află la doar patru puncte de lider.

Are familia cu el în China

Românul nu este singur în China. El o are alături pe soţia lui, dar şi pe Andrei, băiatul cuplului. "Tuturor ne place ţara. De fiecare dată când eu am timp liber mergem să vizităm locuri noi. Cel mai des mergem la Beijing. Seara ieşim în oraş. Mâncăm la un restaurant unde se servesc reţete tradiţionale. În fiecare seară mănânc scorpioni. E interesant să-i vezi, înainte să-i prepare. Ţi-i arată pentru că trebuie să fii convins că sunt proaspeţi, apoi îi prăjesc în ulei încins până devin crocanţi. După ce pun condimente pe ei, nu le mai simţi gustul. E ca şi cum ai mânca sticksuri picante", a conchis Alin.

E coechipier cu Tomassi

La Tianjin Teda joacă în total patru străini, unul dintre aceştia fiind Damiano Tomassi, fosta vedetă al lui AS Roma. "Tomassi e un băiat de nota 10. Mă înţeleg foarte bine cu el. Este superstarul echipei, îl cunoaşte toată lumea în oraş", a spus românul despre Italian.

Ceilalţi doi străini sunt un francez şi un brazilian. Dintre cei patru străini, doar trei pot evolua în acelaşi timp pentru Teda, însă Chiţa este titular incontestabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net