Europa va fi distrusă?

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Exploziile solare ar putea distruge Europa. Dezastrul se va produce în 2013

Incediile încă ameninţă centrul nuclear din Rusia!

Dezastru! Explozia Soarelui stinge lumina pe Pământ? VIDEO

Savanţii atrag atenţia că o Soarele ne va bombarda cu o radiaţie tsunami în 2013, provocând un haos global şi pene de curent care vor pune în pericol viaţa oamenilor.

Cel mai afectat va fi nordul Europei, Coreea de Nord şi Iranul. Consecinţe grave vor fi resimţite însă pe întreg bătrânul continent, inclusiv România, şi în America de Nord. Ţările europene cele mai periclitate sunt: Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, nordul Rusiei, Danemarca, Estonia, Lituania, Letonia, Belarus.

"Planeta va fi lovită de radiaţii magnetice care vor atinge un nivel fără precedent. Zone întinse de pe glob vor rămâne fără electricitate şi repararea reţelelor electrice va dura enorm. Cel mai important este că efectul va fi instantaneu, iar câmpul magnetic va fi perturbat cu viteza fulgerului", a avertizat cercetătorul britanic Richard Fisher.

Un astfel de dezastru se produce o dată la un secol. Ultima oară fenomenul s-a produs în 1859, când două treimi din cerul planetei s-a acoperit cu o auroră roşie ca sângele. Liniile de telegraf din Europa şi America au fost distruse la acea vreme.

Aurorele polare coboară spre Ecuator, după explozia solară - FOTO/VIDEO

Exploziile solare din aceste zile pot afecta creierul uman

Pământul, lovit de un «tsunami solar»

Omenirea în pericol: Soarele «explodează» în anul 2013

O radiaţie tsunami este o explozie de energie magnetică pe suprafaţa Soarelui. Cantitatea de energie eliberată este echivalentă cu milioane de bombe cu hidrogen de 100 de megatone explodând în acelaşi timp, de zece milioane de ori mai mare decât cea rezultată în urma unei mari erupţii vulcanice.

Milioane de oameni afectaţi de dezastru

În epoca modernă, radiaţia uriaşă ar putea avea efecte catastrofale. Sistemele de comunicare vor înceta să funcţioneze, avioanele vor rămâne la sol, toate aparatele electrice vor "muri", la fel ca şi Internetul.

Zone întinse din nordul continentului vor rămâne fără electricitate şi repararea reţelelor electrice va dura enorm, chiar săptămâni. Haosul, lipsa de comunicare, paralizarea transporturilor, care va duce la crize fără precedent în aprovizionarea cu alimente şi alte produse de strictă necesitate, ar putea fi fatale pentru milioane de oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net