Eroul din America nu şi-a văzut familia de 15 ani

Ultima actualizare:

La 18 ani a plecat din România să-şi croiască o soartă mai bună, iar viaţa l-a dus departe de familie, peste Ocean. Horia, acum în vârstă de 33 de ani, a avut noroc să răzbească în "ţara tuturor posibilităţilor" şi chiar să pună pe picioare o mică afacere.

Este proprietarul unui mic magazin din Bronx, unde vinde componente IT. Ar fi rămas în umbră pentru totdeauna, dacă o zi care se anunţa obişnuită nu i-ar fi pus la încercare curajul.

Un incendiu, izbucnit în blocul unde Horia lucrează, avea să-l facă erou peste noapte. Fără să se gândească la propria viaţă, s-a năpustit în flăcări pentru a-l salva pe Christopher, băieţelul unor vecini.

"Am auzit pe cineva ţipând. Nu ştiam ce se întâmplă. Era foarte mult fum. M-am repezit înăuntru fără să văd nimic", a povestit românul. Imaginile difuzate de televiziunile americane l-au surprins pe Horia în timp ce se lupta cu flăcările şi cu fumul înecăcios ca să-l scoată din apartament pe băieţel.

"Când am luat în braţe copilul, acesta nu respira, iar capul îi căzuse pe spate. M-am speriat aşa de tare, că i-am şters gura şi nasul cu un colţ al draperiei şi l-am apăsat de câteva ori pe piept. Atunci a deschis ochii. Acela a fost un moment minunat!", a spus Horia, în zecile de interviuri pe care le-a acordat presei americane, care l-a denumit "bunul samaritean".

Milioane de oameni de pe Planetă l-au urmărit cu sufletul la gură, în transmisiunile directe, cum salvează copilul.

Printre ei, două femei, undeva, într-un bloc vechi din cartierul Titan. Acolo le-am găsit pe bunica şi pe sora lui Horia.

Cu lacrimi în ochi, tanti Zamfira şi Silvia ne-au spus că sunt mândre de el, dar, în acelaşi timp, suferă că nu l-au mai văzut din 1994, de când s-a hotărât să plece în America.

Pentru că nu a dobândit cetăţenia americană, tânărului i-a fost teamă să se întoarcă în ţară, iar familia sa are venituri modeste pentru a-şi permite un zbor peste Ocean.

Sora: «Dacă nu era Horia, muream la 10 ani»

"Tot într-o zi de toamnă, când Horia avea doar 12 ani, iar eu 10, mi-a salvat viaţa. Apartamentul nostru a luat foc de la o priză. Dacă nu era el, eu muream", ne-a povestit Silvia, sora eroului, care parcă retrăia acele momente de groază în timp ce ne povestea.

Atunci, tatăl lor a sfârşit tragic.

Bunica: «Trăiesc să-l mai strâng o dată la piept»

Zamfira Grigore, bunica de 78 de ani a românului, a izbucnit în plâns când a luat în mâini poza lui Horică, aşa cum îl alintă ea.

"Trăiesc pentru ziua când voi putea să-l strâng din nou la piept", ne-a spus bătrânica, sperând că băiatul va citi ziarul nostru şi se va întoarce acasă, la Bucureşti.

Şi-a cerut iubita de soţie, în direct la tv

Imediat după fapta care a emoţionat o lume întreagă, Horia a surprins din nou.

De data aceasta, în direct la un post tv, a cerut-o de nevastă pe prietena sa, Desiree Guzman, promiţându-i că „nu va avea parte de nici un moment de plictiseală alături de el".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net