Elena Cârstea, 22 de ore în pat

Ultima actualizare:

Cinci suflete au tremurat îndeaproape, la Miami, pentru draga lor soţie, fiică, mamă şi prietenă.

Glenn Mutard, Profira Cârstea, Adriana, Sanda şi Doina Stoian au răsuflat însă uşuraţi la începutul acestei săptămâni, când operaţia pentru îndepărtarea anevrismului cerebral i-a asigurat o viaţă nouă Elenei Cârstea.

Solista în vârstă de 47 de ani se confruntă acum cu interdicţiile impuse de medicii din Miami, multe la număr şi deloc de neglijat.

„Doctorii nu i-au permis să facă mai nimic. Trebuie să stea în pat cel puţin 22 de ore pe zi, nu are voie să vorbească la telefon trei săptămâni de acum înainte, nu trebuie să facă mişcări bruşte. Avem mare grijă şi cu alimentaţia. Oricum, în această perioadă ea doarme foarte mult pentru că are dureri de cap, dar aceste reacţii sunt normale, aşa ni s-a spus. Când se trezeşte, întreabă imediat de fete pentru că vrea să stea cu ele", ne-a povestit Profira Cârstea (67 de ani), mama Elenei.

Artista, care e nevoită să-şi ţină în frâu şi problemele cu glanda tiroidă, va merge la control peste şase luni, când ar putea fi operată din nou dacă anevrismul nu se atrofiază.

Ea a fost operată printr-o metodă chirurgicală non-invazivă, numită şi embolizare, care presupune introducerea unui stent, selectarea arterei sau vasului respectiv şi injectarea unei substanţe care blochează accesul sangvin la formaţiunea tumorală.

Aceasta, nemaiavând cum să se hrănească, dispare în final.

Datoare 40.000 $ la spital!

Operaţia de 120.000 de euro, pe care Elena Cârstea a suportat-o în urmă cu o săptămână la spitalul Joe di Maggio din Miami (Florida), a înglodat familia în datorii.

Jumătate din sumă a fost suportată de asigurarea medicală, însă cealaltă jumătate a rămas în sarcina solistei, care nu a reuşit să strângă decât 20.000 de dolari.

„Nu avem de unde să plătim atâţia bani, mai ales că acum, cu criza asta, Glenn abia dacă mai câştigă 2.000 de dolari pe lună, faţă de 5.000, cât lua până acum. Am sărit din lac în puţ, dar trag speranţă că o vom scoate cumva la capăt. Noi am început să facem economii drastice până şi la mâncare, noroc că fetele nu fac mofturi", ne-a povestit, cu deznădejde, Profira Cârstea. Mama Elenei îşi îndreaptă rugăminţile şi către oamenii cu stare şi cu dare de mână din România, care o pot ajuta să iasă din impas.

„Până acum, Elena avea mulţi prieteni, sper ca aceştia să n-o uite şi s-o lase la greu".

Ce nu are voie să facă:

- să nu se ridice din pat mai mult de două ore pe zi

- să nu vorbească la telefon cel puţin trei săptămâni

- să nu facă mişcări bruşte

- să nu consume băuturi alcoolice şi cafea

- să nu facă nici un fel de efort fizic

- să nu stea în curent

- să nu se enerveze

- să nu folosească uscătorul de păr

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net