Dragomir a interzis vuvuzela!

Citeste tot despre: 

Veste tristă pentru fanii echipelor din Liga I. Liga Profesionistă de Fotbal a interzis accesul cu vuvuzele pe stadioanele din România.

«I-am anunţat pe şefii tuturor cluburilor să nu permită accesul cu trompete africane. Fanii care vor încălca această regulă vor fi daţi afară de pe stadion», a spus şeful LPF, Mitică Dragomir.

      Mai citeşte:
          Dragomir: «Steaua nu va avea niciun fel de probleme în cazul Dorel Stoica»
          Dumitru Dragomir: «Cu Piţurcă antrenor, Andrei Ionescu poate valora 20 de milioane de euro!»
          Standard Liege a interzis folosirea vuvuzelelor la meciurile sale
          Cu vuvuzela la Cotroceni

Vuvuzelele au făcut senzaţie la meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal. Conform unui studiu, trompetele de origine africană emit un sunet de până la 135 de decibel, cu 10 decibeli mai mult decât un motor de avion.

Acest lucru poate fi periculos pentru om, întrucât expunerea îndelungată la zgomote puternice poate duce la pierderea parţială sau ireversibilă a auzului.

Urechea este formată din peste 15 mii de celule necesare auzului, extrem de fragile, care pot „exploda" la niveluri sonore foarte ridicate.

Gradul la care urechea începe să simtă propriu-zis durere se situează la 120 de decibeli, însă traumatisme sonore acute apar şi sub acest nivel. Este suficient doar un zgomot puternic de câteva secunde pentru a provoca ruptura timpanului.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1