Dragomir a interzis vuvuzela!

Ultima actualizare:

«I-am anunţat pe şefii tuturor cluburilor să nu permită accesul cu trompete africane. Fanii care vor încălca această regulă vor fi daţi afară de pe stadion», a spus şeful LPF, Mitică Dragomir.

      Mai citeşte:          Dragomir: «Steaua nu va avea niciun fel de probleme în cazul Dorel Stoica»          Dumitru Dragomir: «Cu Piţurcă antrenor, Andrei Ionescu poate valora 20 de milioane de euro!»          Standard Liege a interzis folosirea vuvuzelelor la meciurile sale          Cu vuvuzela la Cotroceni

Vuvuzelele au făcut senzaţie la meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal. Conform unui studiu, trompetele de origine africană emit un sunet de până la 135 de decibel, cu 10 decibeli mai mult decât un motor de avion.

Acest lucru poate fi periculos pentru om, întrucât expunerea îndelungată la zgomote puternice poate duce la pierderea parţială sau ireversibilă a auzului.

Urechea este formată din peste 15 mii de celule necesare auzului, extrem de fragile, care pot „exploda" la niveluri sonore foarte ridicate.

Gradul la care urechea începe să simtă propriu-zis durere se situează la 120 de decibeli, însă traumatisme sonore acute apar şi sub acest nivel. Este suficient doar un zgomot puternic de câteva secunde pentru a provoca ruptura timpanului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net