Din reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima iese fum. Personalul, evacuat!

Ultima actualizare:

"La ora 15:55 (06:55 GMT) am primit o informaţie, conform căreia un fum gri se observă în dreptul acoperişului reactorului nr. 3. Am ordonat evacuarea lucrătorilor care se aflau în apropierea obiectivului", a declarat un responsabil al TEPCO.

Oficialii japonezi au subliniat că nu a fost detectată o creştere a nivelului de radiaţii şi că încearcă încă să determine de unde provine fumul.

Reactorul 3 a fost cel mai afectat în urma seismului de 9 grade urmat de tsunami din 11 martie. În urma unei explozii de hidrogen care a avut loc la începutul săptămânii trecute acoperişul clădirii superioare a fost în întregime distrus.

Temerile cu privire la radiaţii au crescut după ce în zonele afectate de cutremur a plouat torenţial. Din acest motiv, nici elicopterele cu provizii nu au putut decola. Vremea l-a forţat pe prim-ministru Naoto Kan să-şi anuleze o vizită planificată într-o zonă aflată la doar 20 de kilometri de centrala  Fukushima, unde muncitorii încă aruncă apă de mare pentru a preveni supraîncălzirea barelor de combustibil uzat.

Citeşte mai departe pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net