Curăţă calcarul cu ce ai prin cămară

Ultima actualizare:

Pentru îndepărtarea calcarului te poţi folosi de produse pe care le ai deja în cămară: lămâie, oţet, sare grunjoasă sau bicarbonat de sodiu. Uite ce simplu şi rapid este! Încearcă şi vei vedea că nu mai ai nevoie de produsele de curăţat din magazine. Astfel, economiseşti timp dar şi bani.

Robineţi

 Robineţii şi para de la duş sunt primele obiecte sanitare afectate de calcar, piatră sau rugină. Pentru a scăpa de pete, stoarce într-un pahar zeama de la o lămâie. Înmoaie un burete în această zeamă şi freacă suprafeţele pătate, lăsând să acţioneze cinci minute. Clăteşte şi şterge cu o cârpă moale şi uscată, care să nu lase puf.

O altă metodă la îndemână este oţetul alb. Fierbe 200 ml oţet amestecat cu 4 linguri de apă. Cu o cârpă îmbibată în această soluţie, şterge suprafeţele atacate de calcar şi lasă să acţioneze zece minute.

Apoi clăteşte. Şi bicarbonatul de sodiu te poate ajuta. Nu trebuie decât să pregăteşti un amestec format din trei părţi de bicarbonat şi o parte apă caldă. Cu această pastă freacă robineţii, para şi furtunul de la duş sau zonele de scurgere a apei.

Fierul de călcat

Talpa fierului de călcat este dese ori atacată de calcar. Acesta astupă găurile pe unde ies apa şi aburul, iar călcatul hainelor devine o corvoadă. Trucul este simplu. Umple fierul de călcat cu oţet alb, dă-l la temperatură mare, activează opţiunea aburi şi aşteaptă ca lichidul să se evapore. Odată cu vaporii se va elimina şi calcarul depus.

Gresie

Pentru a curaţa urmele de calcar depuse pe gresie, ai două soluţii:

Tai o lămâie şi freci petele până la dispariţia lor totală.

Dacă urmele sunt mai rezistente sau foarte numeroase, foloseşte un detartrant puternic.

Faianţa

 Varsă un litru de oţet într-un recipient şi adaugă făină până obţii o pastă consistentă. Pune acest amestec pe faianţă şi lasă-l să acţioneze o jumătate de oră. Absenţa picăturilor de apă de pe perete îţi garantează absenţa urmelor de calcar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net