CSM nu o mai vrea pe Laura Codruţa Kovesi

Ultima actualizare:

    Prim procurorul Laura Codruţa Kovesi respinsă de CSM
Prim procurorul Laura Codruţa Kovesi respinsă de CSM

Laura Codruţa Kovesi a primit astăzi aviz negativ, cu o majoritate de 5 la unu, din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reînvestirea în funcţia de procuror general al României.

Propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou un mandat de trei ani, a fost luată în discuţie în şedinţa de astăzi a Secţiei pentru procurori a CSM, relatează Agerpres.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Avizul CSM este unul consultativ. În 2006 s-a înregistrat un precendent când procurorii Consiliului nu au dat aviz favorabil pentru numirea lui Vasile Doană la şefia Secţiei Parchetelor Militare (SPM), iar Traian Băsescu a respectat avizul.

Conform prevederilor legale, mandatul procurorului general este de trei ani, iar acesta poate fi reînvestit o singură dată.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 2 octombrie 2006, prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net