Corleone vine din Bălceşti. Portretul lui Mitică

Ultima actualizare:

Născut la Bălceşti (Vâlcea), cel poreclit Corleone a intrat în lumea fotbalului ca jucător. "Eram fundaş, dar făceam şi faza ofensivă. Fugeam ca Lăcătuş", spune şeful Ligii, care a activat la Nitramonia Făgăraş (1960-1964), Universitatea Craiova - tineret (1965-1967) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1967-1971). A abandonat cariera de jucător la doar 27 de ani, din cauza unei accidentări.

"Dacă nu-mi rupeam piciorul la un meci de Cupă cu Argeşul, nu ajungeam niciodată preşedinte. Nici la Chimia, nici la Ligă! Jucam în Cupă, iar antrenorul piteştenilor, Florin Halagian, i-a zis lui Nedelcu: «Ia-l, mă!»."

"M-a luat, a sărit pe mine şi în zgură m-a trimis. Am fost câteva luni în ghips pâna la gât, că aşa se punea pe atunci. Mă duceam la serviciu cu basculanta", a povestit Dragomir.

El şi-a început cariera de conducător, ca secretar al clubului Chimia, iar în 1973 a devenit primul preşedinte care a câştigat Cupa României cu o echipă de Liga a II-a. Cum a reuşit această performanţă a dezvăluit chiar el:

"Cu trei luni înainte de terminarea campionatului din 1971, m-am dus la primul-secretar. I-am spus: «Dacă ascultaţi de mine, fac echipă de Divizia A!». Am dat 14 jucători afară, care erau la sfârşitul carierei. Am stat mai mult pe la UTC şi pe la partid, ca să justific de ce i-am dat afară."

"Am făcut transferuri de 200.000 de lei. Banii i-am strâns din poze! Pozele se făceau atunci prin tipografie, era vai de mama noastră. Am făcut vreo 100.000 de poze cu echipa, apoi le-am dat tuturor salariaţilor judeţului, pe la CAP-uri, staţiuni. Le-au cumpărat forţaţi de partid, era 10 lei o fotografie".

Mitică a întrerupt colaborarea cu Chimia Râmnicu Vâlcea în 1977. A continuat însă ca preşedinte la FC Bihor (1977), Viitorul Scorniceşti (1977-1980), FCM Braşov (1980-1987) şi Victoria Bucureşti (1987-1989). Cât a fost comandantul clubului Miliţei, Victoria, a avut gradul de căpitan, chiar dacă nu avea absolvit decât liceul.

În acele vremuri a adus din deplasările din străinătate multă marfă (cafea, blugi, aparate video) care treceau fără a fi vămuite şi erau apoi vândute. Revoluţia l-a prins cu bani mulţi, care alături de bijuterii, au fost ascunşi într-o pădure din jurul Bucureştiului şi recuperaţi ulterior.

Citeşte pe adevarul.ro cum a văzut Dragomir moartea cu ochii în arest

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net