Coreea de Nord, o fantomă la Mondiale

Ultima actualizare:

Greu de vorbit despre fotbal într-o ţară comunistă, în care televiziunea şi ziarele sunt controlate de stat, internetul şi telefonia celulară sunt interzise, iar oamenii nu au auzit de Michael Jackson.

Totuşi, în 2006, regimul dictatorial impus de "Marele Conducător" Kim Jong-Il a dat sportului-rege o campioană mondială. Nu la băieţi, ci la fete, la categoria de vârstă sub 20 de ani!

Între timp, când nu erau ocupaţi cu armata (Coreea de Nord e cel mai militarizat stat din lume), bărbaţii au reuşit să creeze o naţională care s-a calificat la Mondiale pentru a doua oară în istorie. Cu ce "arme"? Nu avem prea multe date, în afara statisticilor din preliminarii, care ne arată o defensivă de fier, cu doar 7 goluri primite în 16 meciuri.

În rest, în Coreea de Nord e imposibil de contorizat numărul oficial de selecţii, despre campionatul intern nu se mai ştie nimic de aproape trei ani, iar principalul furnizor de jucători este echipa "25 Aprilie", numită astfel după Ziua Armatei.

O adevărată "fantomă cu 11 capete" care se va lua la trântă în "Grupa Morţii" a Mondialului cu fotbalişti precum Kaka, Cristiano Ronaldo sau Drogba.

Vor avea o galerie de chinezi

Propagandă. Atacantul Hong Yong-Jo, colegul lui Sorin Ghionea la echipa rusă FC Rostov, este singurul "european" din lotul de 23.

"Am fost trimis de Partid pentru binele fotbalului din Coreea de Nord!", mărturiseşte căpitanul naţionalei asiatice. Libertatea acestuia nu este însă totală, "liderul suprem" având grijă să "lipească" de Hong un angajat al securităţii.

Galerie de chinezi. Cum fanii nord-coreeni vor lipsi cu desăvârşire, naţionala lor va fi încurajată de circa 1.000 de "voluntari" chinezi, care au primit bilete pe baza bunelor relaţii dintre cele două ţări.

Fără transmisii TV. Din cauza neînţelegerilor cu Coreea de Sud şi cu SBS, televiziunea care deţine drepturile de televizare pentru întreaga peninsulă, nord-coreenii nu-şi vor putea de a-şi urmări favoriţii la CM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net