Coreea de Nord a ajuns în faza finală a îmbogăţirii uraniului

Ultima actualizare:

Coreea de Nord a afirmat vineri că a atins faza îmbogăţirii uraniului şi că va dezvolta noi arme nucleare cu bare de uraniu uzat, a anunţat agenţia Yonhap, relatează AFP.

Seulul a promis un răspuns ferm în faţa "ameninţărilor şi provocărilor" Nordului.

"Am trecut cu succes la experimentarea îmbogăţirea uraniului şi ea a intrat în faza finală", a spus agenţia oficială KCNA. "Finalizăm retratarea barelor de uraniu uzat şi plutonioul extras dintr-un reactor este în faza de militarizare", a spus un oficial nord-coreean.

Barele de plutoniu uzat provin de la singurul reactor nord-coreean ce produce plutoniu.

"Suntem pregătiţi şi pentru dialog şi pentru sancţiuni", a spus un diplomat nord-coreean, într-o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Sud, revoltată de acţiunile Phenianului

Diplomaţi ONU au spus în august că Emiratele au oprit o navă care transporta arme nord.-coreene spre Iran şi a informat comitetul pentru sancţiuni. În scrisoare, Phenianul a răspuns că nu va fi niciodată legat de rezoluţia 1874 adoptată la 12 iunie, după testul nuclear din mai.

Phenianul avertizează că, dacă membrii Consiliului persistă în a prefera sancţiunile şi nu dialogul, va fi forţat "să ia contramăsuri autodefensive mai puternice", referire la un al treilea test nuclear sau la un nou tir cu rachetă cu rază lungă de acţiune.

Coreea de Sud a spus că este "intolerabil" ca Phenianul să fabrice noi arme nucleare şi va acea discuţii "aprofundate" cu emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Bosworth, care a început miercuri un turneu în regiune şi soseşte vineri la Seul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net