Constanţa: Procurorii au făcut recurs în „Dosarul plăcuţelor“

Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ieri ca inculpaţii Daniel Ştefan Scarlat şi Teodor Sorin Tănase să fie lăsaţi în libertate şi au primit doar intedicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Ne-a surprins şi pe noi decizia intanţei pentru că nu am crezut că o să avem probleme în urma dovezilor strânse în acest caz“, a declarat şeful DIICOT Bucureşti, Codruţ Olaru.

Procurorii au mers mai departe şi au făcut încă de sâmbătă seara recurs la Curtea de Apel Constanţa care urmează să se pronunţe în următoarele zile.

Procurorii au mers ieri la Tribunalul Constanţa cu doi dintre învinuiţii în dosarul plăcuţelor de înmatriculare de la Constanţa.

Este vorba de Daniel Ştefan Scarlat, agent de poliţie şi şef al atelierului unde se fabricau plăcuţele şi de Teodor Sorin Tănase, administratorul firmei care intermedia comerzializarea lor“, a precizat procurorul şef Olaru.

Alte opt persoane audiate în acest caz se află în atenţia anchetatorilor. Printre ei se află persoane care se ocupau ca maşinile să ajungă în trafic cu plăcuţele de înmatriculare falsificate.

Percheziţii domiciliare

O altă firmă de intermedieri auto din Constanţa care este verificată în acest dosar este S.C. ERG Auto Center SRL, iar administratorul acesteia este Nurla Erchin.

Societatea are sediul pe strada Soveja şi funcţionează acolo din vara acestui an. Poliţia a păzit intrările societăţii vineri dimineaţă. „Era poliţia aici la uşă. Erau mascaţi. Stăteau la ambele intrări. Cred că au venit de noapte, că eu când m-am trezit la şapte, ei erau deja aici“, a declarat un vecin de-al bărbatului.

Reţeaua infracţională dubla orice număr de înmatriculare din ţară, în afară de cele din Constanţa, deoarece era posibilitatea foarte mare de a se întâlni două autoturisme cu acelaşi număr.

Tocmai de aceea, ancheta se va extinde şi în alte judeţe. În cursul zilei s-au făcut verificări şi în Harghita“, a declarat procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru.

În continuare se verifică arhiva din anul 2006 şi până în prezent.

Citeşte şi:

Procurorii au închis Serviciul Înmatriculări Constanţa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net