Constanța: Bătrâna Dacie a ajuns pe șinele de cale ferată

Ultima actualizare:

O bătrână Dacie, aruncată la fier vechi a intrat în urmă cu patru ani pe mâna studenților de la specializarea Automobile din cadrul Universității Ovidius.

Invenţie - Hy, hibridul care a uimit Constanţa!

S-au pus la loc piesele, s-a redresat motorul numai că s-a dorit un concept nou: mașina să meargă pe calea ferată.Astfel, s-a lucrat intens la roțile speciale, la tracțiune, punând în valoare creativitatea studenților. A ieșit un hibrid rutier și feroviar, botezat TrenD, cu elemente interschimbabile, cum spun specialiștii.

Viteza maximă estimată a autovehicului este de 100km/h, în timp ce consumul de combustibil este de 4 litri la 100 de kilometri parcurși.

„Prin acest prototip dorim să deschidem calea ferată, să o valorificăm și în alt mod. Este un concept pe care îl dedicăm transportului de urgență, pentru a se ajunge într-un timp mai rapid la intervenții. Calea ferată este mult mai liberă și lipsită de obstacolele pe care le găsim în mod frecvent pe căile rutiere", a declarat Laurențiu Claudiu Manea, coordonatorul specializării Automobile și autovehicule rutiere din cadrul Universității Ovidius.

Mașină care merge prin mlaștină

Proiectele nu se opresc aici. O mașină care să meargă prin mlaștină, o ala cu șinile pentru condiții de zapadă, o alta solară sunt în lucru. Și toate acestea într-un timp scurt de la lansarea, în luna mai, a hibridului Hy. Este vorba despre un triciclu cu un motor smuls de la o motocicletă veche şi cu două roţi luate de la un Trabant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net