Compania Toyota, reclamată pentru omor

Ultima actualizare:

Potrivit dosarului, accidentul a survenit pe o autostradă în statul american Nebraska, în timp ce infirmiera Donoghue şi soţul ei reveneau acasă, la volanul maşinii lor Prius, model 2006. Vehiculul, condus de dna Donoghue, ar fi accelerat deodată, devenind incontrolabil, şi s-a încastrat în altă maşină, ucigându-l pe loc pe soţ.

Reclamanta a fost ea însăşi rănită serios în accident, suferind un traumatism cranian, o fractură de umăr, o falcă ruptă şi un plămân înfundat de volan. La ieşirea din spital, ea a trebuit să-şi schimbe domiciliul şi să se apropie de familia sa pentru ca aceasta să-i poată purta de grijă.

Potrivit avocatului care o reprezintă, mai multe milioane de maşini Toyota nu sunt echipate cu dispozitiv de securitate care să permită şoferului să dezactiveze pilotajul electronic al vehiculului pentru a prelua controlul manual. Absenţa acestui dispozitiv, instalat totuşi de alţi constructori, a jucat un rol direct în moartea soţului dnei Donoghue, estimează avocatul, care cere companiei Toyota plata daunelor.

Constructorul japonez, al cărui sediu american este nu departe de Los Angeles, este într-o criză fără precedent de la rechemarea mai multor milioane de vehicule potenţial defecte. El este ţinta unei avalanşe de urmăriri judiciare în SUA, intentate de clienţi nemulţumiţi.

Curtea federală din San Diego, California, va decide în martie dacă urmăririle angajate de 22 de cabinete de avocatură în 16 state americane pot fi reunite într-o singură plângere în nume colectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net