Chirurg paralizat după ce a căzut din picioare de oboseală, în timpul gărzii

Ultima actualizare:

Medicul chirurg Stelian Corneliac, în vârstă de 62 de ani, a fost transferat cu un elicopter al Ministerului de Intrene la Clinica de Neurochirurgie de la Iaşi, astăzi, în jurul orei 14.00, după ce dimineaţă, pe la ora 6.00 a căzut din picioare, se pare că din cauza oboselii, relatează Adevărul.

Conform medicilor, din cauza unei deplasări anterioare a vertebrelor, căzătura a dus la fracturarea unei hernii de disc mai veche şi la penetrarea măduvei spinării de către oasele vertrebrelor, ceea ce a cauzat paralizia mâinilor şi picioarelor.

„Diagnosticul de transfer este hernie de disc c3-c4 ruptă, cu sindrom de compresiune medulară, tetraplegie“, a precizat Letiţia Damoc, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Medicul Stelian Corneliac nu se ştia cu probleme grave de sănătate şi muncea foarte mult, după cum a declarat soţia acestuia, Antoaneta Corneliac. „Nu a avut probleme de sănătate. Ştiu ca avea hernie de disc, dar nu ceva foarte grav. E adevarat că muncea foarte mult. Şotul a fost dus direct în sala de operaţie şi sper să fie bine“, a spus soţia chirurgului.

Citeşte şi:A stat în comă timp de 23 de ani, dar a fost conştientA fost paralizată doi ani de la un simplu strănutUn italian a rămas paralizat din cauza telefonul mobil

Asistenţa medicală pentru medicul chirurg Stelian Corneliac a fost asigurată, pe timpul transportului cu elicopterul, de chiar medicul coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi şi pentru Regiunea Nord-Est, Diana Cimpoieşu. 

„Am adus pacientul din Piatra Neamţ la Iaşi cu leziuni de coloană în zona cervicală, cu tetrapareză. Urmează să fie dus la Spitalul de Neurochirurgie. Trebuie să avem mare grijă la proceduri. Pentru că măduva i-a fost afectată în zona cervicală, orice compresiune provocată de o procedură ar putea duce la paralizie totală“, a declarat doctorul Diana Cimpoeşu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net