Chinezi cu dizabilităţi mintale, traficaţi şi omorâţi

Ultima actualizare:

Cel puţin 20 de persoane au murit în ultimii doi ani în accidente de mină suspecte, în urma cărora 'rudele' acestora din ţinutul muntos izolat Leibo i-au şantajat pe proprietarii de mine de cărbune pentru a le plăti compensaţii, potrivit unui articol publicat de cotidianul amintit.

Industria minieră din China este cea mai periculoasă din întreaga lume, circa 3.000 de persoane pierzându-şi viaţa anul trecut în accidente, inundaţii, prăbuşiri de pământ şi explozii, notează Reuters. Proprietarii minelor oferă deseori mită rudelor victimelor pentru a evita publicitatea şi controalele privind siguranţa.

Traficanţii, toţi din oraşul izolat Leibo, din provincia sudică Sichuan, au făcut profit de pe urma acestei practici, se arată în articol. Aceştia au momit cu mâncare persoane cu dizabilităţi mintale din satele montane, apoi le-au oferit contracte de muncă în construcţii sau în mine.

Potrivit publicaţiei, peste 40 de astfel de persoane din cele mai izolate zone muntoase din regiune au fost salvate de poliţie în luna iunie a anului trecut.

Un oficial responsabil cu propaganda din guvernul din Leibo nu a negat articolul, însă a declarat pentru Reuters că nu deţine informaţii suplimentare în legătură cu acest caz.

Publicaţia amintită a relatat despre un mare scandal din 2007, când presa chineză a descoperit cel puţin 1.000 de persoane care au fost forţate să lucreze ca sclavi în fabrici de cărămidă din provincia Shanxi, în urma căutării disperate de către un tată a fiului său adolescent dispărut. Mulţi dintre sclavii care lucrau în aceste fabrici erau persoane cu dizabilităţi mintale, câţiva dintre aceştia fiind atât de confuzi încât nici măcar nu ştiau de unde provin, potrivit informaţiilor apărute în presă la acea vreme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net