Cel mai tânăr director de şcoală din lume are 16 ani

Ultima actualizare:

Ca primul membru al familiei sale care primeşte o educaţie, el doreşte să le împărtăşească cunoştinţele acumulate celorlalţi copii săraci din satul său, care nu au posibilitatea să înveţe. Tânărul învăţător se trezeşte devreme şi, după ce termină cu muncile casnice, se urcă într-un vehicul motorizat, care îl duce până aproape de şcoala Raj Govinda, de unde mai are doar câţiva kilometri de mers pe jos.

„Nu este uşor pentru mine să vin la şcoală deoarece locuiesc departe, dar profesorii sunt buni şi îmi place să învăţ. Am realizat că aceşti copii nu vor învăţa niciodată să scrie şi să citească dacă nu iau lecţii. Este datoria mea să-i educ, să ajut ţara noastră să-şi construiască un viitor mai bun", spune Ali, citat de BBC.

Chiar dacă şcoala Raj Govinda este de stat iar învăţământul este gratuit acolo, copii localnicilor trebuie să plătească pentru uniformă, cărţi şi transport - costuri cifrate la 1.800 de rupii pe an(echivalentul a 40 de dolari). Pentru multe familii sărace aceasta este o sumă prea mare, scrie Adevărul.

Multe dintre acestea trăiesc în colibe de paie sărăcăcioase, iar copii lor sunt obligaţi să muncească de mici perntru a supravieţui. Chumki Hajra este un astfel de exemplu. Fata în vârstă de 14 ani n-a fost niciodată la şcoală. Ea spală vase şi face curat în casele vecinilor de la 5 ani. Pentru munca depusă, Chumki nu câştigă decât 200 de rupii pe lună (echivalentul a 5 dolari).

image

O nouă şansă...Şcoala de după-amiază

Ideea lui Babar Ali de a ţine lecţii în propria ogradă a fost primită cu entuziasm de sute de copii dornici să înveţe, dar fără posibilităţi materiale. Ceea ce la început a fost doar un joc cu prietenii săi s-a transformat într-o şcoală neoficială cu 800 de elevi, care învaţă gratis. Tot mai multe fete şi băieţi vin după muncile casnice sau la câmp pentru a se instrui.

Mai mult, prin donaţii au fost obţinute manuale şi hrană, iar numărul de profesori voluntari a crescut la 10. Şcoala a fost recunoscută deja de autorităţile locale pentru meritul de a creşte rata de alfabetizare în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net