Cel mai mare cinema din ţară consumă lumină cât 12 bulevarde

Ultima actualizare:

"Bine aţi venit în viitor". La intersecţia bd. Vasile Milea cu bd. Timişoara a fost finalizat ieri primul cinematograf în sistem Imax din România.

"Pânza ecranului are culoarea argintie, e prevăzută cu găuri pentru trecerea sunetului şi este vopsită cu un material special pentru a reflecta lumina din sală. Are înălţimea a şapte elefanţi puşi unul peste celălalt şi este confecţionată din latex", a declarat Corina Gonteanu, reprezentant al Cinema City, firma care a realizat investiţia.

Filmul are în jur de 600 de kg şi este urcat cu o macara, iar în timpul proiecţiei este derulat pe două role cu diametrul de doi metri. Odată aprinse, luminile proiectorului dezvoltă 15.000 de Waţi.

"Face lumină cam cât becurile amplasate pe 12 bulevarde", a explicat Grigore Stan director la Luxten, firma care administrează reţeaua de iluminat a Capitalei.

Ecranul este lat de 37 de metri

Ecranul de la cinematograful Imax este cel mai mare din România. Are 37 de metri lăţime şi 26 metri înălţime. Pânza ecranului este argintie, realizată dintr-un material special pentru a reflecta lumina din sală şi a fost ridicată cu ajutorul a zeci de muncitori şi a unui sistem de scripeţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net