Cel mai mare brad de Crăciun din lume este în Mexic

Ultima actualizare:

Actualul brad depăşeşte cu 24 de centimetri pomul de Crăciun din Aracaju (Brazilia), oraş care deţinea recordul din 2007, în mod consecutiv, cu un brad de 110,11 metri înălţime.

Spaniolul Carlos Martinez, reprezentantul Cărţii recordurilor Guinness, a validat, duminică, recordul, pe emblematica stradă Paseo de la Reforma, unde a fost montat bradul de Crăciun mexican, care va rămâne acolo timp de 36 de zile.

"Exista posibilitatea ca recordul anterior să nu fie bătut, însă înălţimea celui din Brazilia a fost depăşită cu 24 de centimetri. În final, am confirmat înălţimea bradului şi suntem mulţumiţi de rezultat, fără a exista vreo problemă că acum Mexicul este în posesia noului record Guinness", a explicat Martinez presei.

Aprinderea luminilor din uriaşul brad s-a făcut la ora locală 20.30 (02.30 GMT), momentul marcând debutul sărbătorilor de Crăciun din capitala mexicană, unde locuiesc circa 19 milioane de persoane.

Primarul Districtului Federal, politicianul de stânga Marcelo Ebrard, a condus ceremonia de aprinderea a luminilor, evenimentul având loc pe fondul concertului oferit de orchestra Shola Cantorum şi de Marichi Gama Mil, care au interpretat muzică de Crăciun.

Procedurile de amplasare şi împodobire a uriaşului brad au început pe 29 octombrie, la acţiune participând 200 de muncitori mexicani şi brazilieni. Bradul a fost decorat cu 72 de kilometri de şiruri de beculeţe, 80.000 de metri de cabluri electrice, printre alte detalii ornamentale.

Printre activităţile ce vor avea loc în perioada Crăciunului se numără inaugurarea a două patinoare în Piaţa Zocalo, a unor zone în care vizitatorii se vor putea juca cu bulgări de zăpadă, o pistă de motociclete şi o zonă destinată construcţiei de păpuşi de Crăciun.

Tenorul Placido Domingo va oferi două concerte, în Angel de la Independencia, pe 19 şi 31 decembrie.

Sărbătorile de sfârşit de an sunt finanţate în proporţie de 80 la sută de firmele private, iar restul de 20 la sută de Guvernul Districtului Federal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net