Cât “costă” un copil român pe piaţa traficului uman din Marea Britanie

Ultima actualizare:

Un raport întocmit de Europol arată că minori de vârste fragede, chiar şi de cinci ani, sunt vânduţi pe străzile britanice pentru 16.000 de lire sterline, fiecare. Copiii sunt obligaţi să cerşească, să fure din buzunare şi din magazine sau să participe la jafurile organizate de adulţii care îi exploatează. Traficanţii de carne vie obţin până la 130.000 de lire sterline pe an, de pe urma unui singur copil exploatat.

“Comerţul” cu minori nu implică numai “vânzarea-cumpărarea” lor, ci şi “închirierea” acestora, care este deseori efectuată cu acordul părinţilor, scrie publicaţia britanică “Mirror News” , în baza unui raport al Oficiului de Poliţie al Uniunii Europene (Europol).

Ameninţări, abuz sexual şi tortură

Traficanţii de carne vie se impun prin forţă şi ameninţări repetate. În majoritatea cazurilor , victimele cu vârste fragede aleg să păstreze tăcerea, infractorii convingându-i, în prealabil, că vor fi ucişi iar organele lor vor fi vândute de asistenţii sociali care îi iau în primire, în cazul în care dezvăluie dramele lor. Grupurile criminale recurg, deseori, la forme extreme de violenţă, precum abuzul sexual şi tortura, pentru a-i controla şi exploata pe micuţi, scrie “Mirror News”, care citează raportul Europol.

Schimb de "bunuri umane" între traficanţi

Poliţia Scotland Yard a desfăşurat o acţiune amplă de destructurare a unei reţele de trafic uman, care exploata copii de etnie romă pe străzile britanice. Anchetatorii au descoperit că un minor “costă” pe piaţă 16.000 de lire sterline. Doar în luna octombrie a anului trecut, 28 de copii au fost salvaţi de forţele de ordine şi 128 de persoane au fost arestate.

Raportul Europol arată că minorii nu rămân “în proprietarea” unei singure reţele, care practică frecvent schimbul, închirierea sau vânzarea-cumpărarea cu alte grupări criminale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net